SpaceX eğitimini tamamlayan Inspiration4 mürettebatı, öncü uçuşa doğru yola çıktı

(SpaceX/Inspiration4)

SpaceX'in Inspiration4 görevinin mürettebatı, öncü niteliğindeki uçuşlarına doğru yola çıktı.

4 kişilik ekip SpaceX'le astronotluk eğitimlerini tamamladı ve şimdi de fırlatma rampasıyla Falcon 9 roketinin onları yörüngeye taşımak için beklediği Kennedy Uzay Merkezi'ne gidecek.

Fırlatmanın 15 Eylül'de gerçekleşmesi planlanıyor fakat hava şartları veya diğer koşulların tehlikeli hale getirmesi halinde uçuş ertelenebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekibin astronotluk eğitimi, SpaceX'in Kaliforniya'ya bağlı Hawthorne'daki tesislerinde gerçekleştirildi.

Bu ekip, daha önce yörüngeye çıkmış tüm ekiplerden farklı olarak, olağandan çok daha kısa süreye sıkıştırılmış ve alışılmadık derecede yoğun bir eğitim programından geçti.

Ekibi yörüngeye çıkarıp Dünya etrafında döndürerek tekrar yeryüzüne indirecek Crew Dragon kapsülü, kendi kendini idare ettiği ve mürettebatın sadece çok acil bir durumda kapsülü kontrol etmesi gerekeceği halde böyle bir eğitim gerçekleştirildi.

Yalnızca eğitim değil, mürettebat ve görevleri de öncekilerin hepsinden farklı. Bu, SpaceX ve böyle bir seyahate çıkmak için gereken büyük fonlara sahip herkes için uzay turizmini erişilebilir kılma planı için çığır açacak nitelikte, yörüngeye yapılan tamamen özel ilk yolculuk olacak.

Görev, çevrimiçi bir ödeme sistemiyle servet kazanan milyarder Jared Isaacman tarafından finanse ediliyor. Diğer koltuklar geziyi pazarlamak ve St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi için bağış toplamak için de kullanılıyor. Bir koltuk eskiden hastanede yatan ve şu anda da orada çalışan Hayley Arceneaux tarafından alındı, bir diğeriyse kuruma kaynak sağlayan çekiliş aracılığıyla satıldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU