Dervişoğlu: Millet İttifakı'nın kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek abesle iştigaldir

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Millet İttifakı'nın ruhunu yaşatmamızı bizden millet istiyor. Dolayısıyla biz siyasi partiler olarak bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan bir ittifak değildir" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Bir basın mensubunun "Millet İttifakı'nda çatlak mı var?" sorusu üzerine Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok"

Her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları vardır. Sayın Paçacı'nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak, önemli olduğunu düşünmüyorum. Millet İttifakı'nın ruhunu yaşatmamızı bizden millet istiyor. Dolayısıyla biz siyasi partiler olarak bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan bir ittifak değildir. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok. Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dervişoğlu, başka bir gazetecinin, "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönem dönem yaşanan fikir ayrılıkları 'çatlak' olarak değerlendirilebilir mi?" sorusuna ise bunların doğal şeyler olduğunu, bağlayıcı olanın liderlerin söylemleri olduğunu ifade etti.

"İttifakın ruhu yaşamaktadır"

İzmir'de Millet İttifakı olarak seçime girdiklerini hatırlatan Dervişoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanı bir açıklamada bulundu. 'Sandıklar açıldığı andan itibaren aslında o ittifak fiilen bitmiştir' dedi. Evet o ittifak protokol çerçevesinde sandıklar açıldığın bitmiştir ama o ittifakın ruhu yaşamaktadır. Millet bizden o ittifakı sürdürmemizi istiyor. Dolayısıyla bu konuyla alakalı CHP ile görüş ve fikir ayrılıklarımız söz konusu olabilir. Bu millet ittifakına zara vermez. Sayın Tunç Soyer, 'Ben sadece İzmir'de yaşayan insanların değil pelikanların bile belediye başkanıyım.' dedi. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor." dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Dervişoğlu, vatandaş olarak nüfusu ve sorunları büyük olan İzmir'de merkezi ve yerel yönetim arasında uyum olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU