Süper Lig'de yaz transfer dönemi sona erdi: 246 imza atıldı, transferin flaş ismi Pjanic oldu

Süper Lig'de transfer dönemi sona erdi. Ligde mücadele edecek 20 kulüp toplamda 54'ü kiralık 246 oyuncu transfer etti. 18 oyuncu kadrosuna katan Karagümrük, transfer döneminin hareketli takımı oldu

Süper Lig'in 20 kulübü, 54'ü kiralık olmak üzere toplam 246 oyuncuya imza attırdı / Fotoğraf: Pixabay

Süper Lig'de 17 Haziran 2021'de başlayan 1. Transfer ve Tescil Dönemi sona erdi. 

2021-22 sezonunda Süper Lig'de başarıya uzanmak isteyen 20 kulüp, kadrolarına toplamda 246 ismi kadrosuna kattı veya yeniden anlaşma sağladı.

Yaz transfer döneminin en hareketli ekibi toplam 18 transfere imza atan VavaCars Fatih Karagümrük, en az transfer yapan ekip ise 6 isimle Medipol Başakşehir oldu. 

Son şampiyon Beşiktaş, yaz döneminde kadrosuna takviye ettiği yıldız oyuncularla adından söz ettirirken, Fenerbahçe ve Galatasaray'daki gençleştirme operasyonu dikkat çekti.

 

 

Beşiktaş, 9'u yeni 12 ismi kadrosuna kattı

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, yeni dönemde de aynı başarısını tekrar etmek için transfer dönemini hareketli geçirdi.

Kiralık sözleşmeleri biten Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Francisco Montero'yu yeniden kadrosuna katan siyah-beyazlılar, bu isimler dışında 9 yeni futbolcuyu daha transfer etti.

Barcelona'dan kiralanan Miralem Pjanic, Süper Lig'de en dikkat çeken transfer olurken, Michy Batshuayi, Alex Teixeira, Mert Günok, Umut Meraş, Can Bozdoğan, Salih Uçan, Kenan Karaman ve Mehmet Topal takıma katılan yeni isimler oldu.

Öte yandan İstanbul temsilcisi 11 oyuncusuyla yollarını ayırdı.

 

 

Galatasaray, rotayı gençlere çevirdi

Geçen sezonu Beşiktaş'ın ardından averajla ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, takımda gençlik hareketi başlattı.

Ekonomik olarak takımı olumsuz etkileyen yüksek maaşları düşürmek isteyen sarı-kırmızlılar, genç oyuncu takviyeleri ile hem geleceği açık olan hem de düşük maaş ödeyeceği oyuncuları tercih etti.

Kadrosunu 11 futbolcu ile takviye eden İstanbul ekibi, Victor Nelsson, Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan transferleriyle dikkat çekerken 3 oyuncu için toplam 17 milyon euro bonservis ödeyeceğini duyurdu.

Galatasaray ayrıca geçen sezon da kiralık olarak takımda yer alan milli futbolcu Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Sacha Boey, Patrick van Aanholt, Gustavo Assunçao, Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu, Aytaç Kara ile Alpaslan Öztürk'ü de kadrosuna kattı.

Takımda gençleşme ve maaş düşüşü hedefleyen İstanbul temsilcisi, aralarında Radamel Falcao ve Ryan Donk gibi isimlerin de yer aldığı 17 oyuncusuyla ayrılık yaşadı.

 

 

Pereira yönetimindeki Fenerbahçe'den 9 takviye

Son üç sezonu sırasıyla 6., 7. ve 3. sırada bitirerek taraftarlarının özlediği şampiyonluktan uzak kalan Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde başladığı 2021-22 sezonunda 1'i kiralık olmak üzere 9 transfere imza attı.

Son iki sezonda 50'den fazla transfer gerçekleştiren sarı-lacivertliler, bu sezon eski politikasından uzak görüntü çizerken takıma katılan isimlerin genç ve gelecek vaadeden oyuncular olması dikkat çekti.

MLS ekiplerinden Los Angeles'tan Uruguaylı Diego Rossi'yi kiralık olarak kadrosuna katan Fenerbahçe, Salzburg'dan transfer ettiği Mergim Berisha transferiyle dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadıköy ekibi ayrıca Kim Min-jae, Burak Kapacak, Miguel Crespo, Çağtay Kurukalıp, Max Meyer ve Serdar Dursun'un transferlerini gerçekleştirdi.

Bu sezon sarı-lacivertlilerin en karmaşık transferi ise Steven Caulker oldu. Ligin bitmesinin ardından Aytemiz Alanyaspor'dan kadroya dahil edilen Caulker, transfer döneminin son gününde Gaziantep FK'ya gönderildi.

Fenerbahçe ayrıca aralarında Mame Thiam, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Samatta gibi isimlerin de olduğu 20 oyuncusuyla yol ayrımına gitti.

 

 

Trabzonspor 9 takviye yaptı, 24 oyuncu gönderdi

Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesiyle yeniden çıkışa geçen Trabzonspor, yaz transfer döneminde 1'i kiralık 9 oyuncu kadrosuna kattı.

Marek Hamsik, Gervinho ve Andreas Cornelius transferleri takımın en dikkat çeken hamleleri olurken, Manolis Siopis, Dorukhan Toköz, İsmail Köybaşı, Fode Koita ve Bruno Peres takıma katılan diğer futbolculara oldu.

Karadeniz temsilcisi ayrıca Ekuban, Gaston Campi, Benik Afobe, Lewis Baker ve Flavio'nun da aralarında yer aldığı 24 isimle yollarını ayırdı.

 

 

Adana Demirspor, Balotelli ve Belhanda ile dikkat çekti

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Adana Demirspor, bu sezon yaptığı flaş transferlerle gündeme geldi.

Demirspor, Inter, Milan, Liverpool, Marsilya, Manchester City gibi kulüplerde forma giyen ve geçen yıllarda ismi Süper Lig takımlarıyla da anılan Mario Balotelli'yi transfer ederek adından söz ettirdi. 

Öte yandan geçen sezon yönetimi bozuk zemin nedeniyle eleştirdiği için Galatasaray'dan gönderilen Younes Belhanda transferini de bitiren Adana Demirspor'un bu sezon nasıl bir performans sergileyeceği de merak konusu oldu.

Adana temsilcisi, Balotelli ve Belhanda ile birlikte 3'ü kiralık toplam 16 transfer gerçekleştirdi. 

Demirspor, Birkir Bjarnason, Simon Deli, Benjamin Stambouli, Lucas Castro, David Akintola, Britt Assambalonga, Jonas Svensson, Metehan Mimaroğlu, Tayfun Aydoğan, Bünyamin Balat ve Ferhat Kaplan'ın yanı sıra Yunus Akgün, Arijanet Muric ile Matias Vargas'ı da kiralık olarak kadrosuna kattı.

 

 

En çok Karagümrük, en az Başakşehir transfer yaptı

Süper Lig'de bu sezonun transfer şampiyonu Fatih Karagümrük, en az takviye yapan takım ise Medipol Başakşehir oldu.

Fatih Karagümrük, Erhun Öztümer, Samed Onur, Jimmy Durmaz, Caner Erkin, Medhi Benatia, Aleksandar Pesic, Kerim Frei, Tunay Torun, Rayyan Baniya, Ahmed Musa, Utku Yuvakuran, Emre Mor, Adnan Uğur, Derrick Luckassen, Yann Karamoh, Levent Mercan, Burak Bekaroğlu ve Salih Dursun'un yer aldığı 6'sı kiralık 18 futbolcuyla kadrosunu takviye etti.

2019-20 sezonunun Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir, kötü geçirdiği yılın ardından yeni sezon öncesi en az transfer yapan ekip olarak kayıtlara geçti.

 

 

İstanbul temsilcisi, Udinese'de Stefano Okaka'yı kiralamasının yanı sıra, Ahmed Kutucu, Lucas Lima, Deniz Türüç, Peter Zulj ve Şener Özbayraklı'yı kadroya dahil etti.

Süper Lig'de mücadele edecek diğer takımlardan Hatayspor ile Malatyaspor 17'şer, Giresunspor 16, Rizespor ve Kayserispor 15'er, Gaziantep FK 14, Alanyaspor 13, Antalyaspor 12, Kasımpaşa 11, Altay ve Göztepe 10'ar, Konyaspor 8 ve Sivasspor ise 7 futbolcunun transferini gerçekleştirdi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU