SP'li Karaduman: Zorunlu PCR testi haksız ve hukuksuz bir uygulamadır

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, zorunlu PCR testi uygulaması için "eğitimden ulaşıma birçok alanda büyük bir kaosa sebebiyet doğurmaktadır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, zorunlu PCR testinin, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu, bunun birçok alanda kaosa sebep olduğunu iddia etti.

Karaduman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2021-2022 eğitim öğretim yılının uzun bir aradan sonra başladığını belirterek, son bir yılda özellikle eğitim alanında çok ciddi kayıplar verildiğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin başında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Semptom göstermeyenlerin PCR testi yaptırmasına gerek yoktur" açıklaması yaptığını hatırlatan Karaduman, "Bugün ne yazık ki bu sözü söyleyenlerin milyonlarca sağlıklı insanı haftada 2 ya da 3 defa PCR testine zorunlu tuttuklarının da büyük bir çarpıklık olarak ortada durduğunu ifade etmek isterim." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zorunlu PCR testinin, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu savunan Karaduman, "Bu uygulama eğitimden ulaşıma birçok alanda büyük bir kaosa sebebiyet doğurmaktadır." değerlendirmesinde bulundu. Karaduman, zorunlu PCR testi uygulamasının bir an önce sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

Tarımın, Türkiye için hayati bir mesele olduğunu vurgulayan Karaduman, tarımda dışa bağımlı olmanın Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Zorunlu PCR testi uygulamaları

Türkiye genelinde yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenmesi kararı alınmıştı.

Şehirlerarası toplu taşıma araçlarına biniş öncesi aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için de PCR testi zorunluluğu getirlmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları iş yeri ya da işveren tarafından istenebileceğini duyrmuştu.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU