Davutoğlu 17-25 Aralık sürecini anlattı: Zafer Çağlayan üstü örtülü tehdit etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bir bakan arkadaş söz aldı, hepsi kendilerini savundular. Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehdit ettiler" diye konuştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 17-25 aralık operasyonunda hakkında fezleke hazırlanan dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer" ifadelerini kullanarak kendisini "üstü kapalı tehdit ettiğini" söyledi.

Davutoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

17-25 Aralık operasyonunda haklarında fezleke hazırlanan dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile görüştüğünü aktaran Davutoğlu şuları kaydetti:

Bakanlarımız çıksın madem masum olduklarını düşünüyorlar. Desinler ki yüce divana gitmeye hazırız. Her şeyi sorabilirsiniz.

Gerektiğinde yolsuzluklara karşı ve FETÖ operasyonlarına karşı net tavrımız var.

Ertesi gün 4 bakanı çağırdım. Ben sizi suçlamam ama ben hukukçu değilim dedim. Doğru olan komisyona gitmeden sizin yüce divana gitmeniz.

Orada da söyledim. Erdoğan Bayraktar’ın dosyası ve suçlaması farklı.

Bir bakan arkadaş söz aldı, hepsi kendilerini savundular. Bu konular konuşulursa çok farklı isimler de devreye girer gibi üstü örtülü tehdit ettiler.

Ortaya ne saçılırsa saçılsın bu konuda taviz vermem dedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, Küçükkaya’nın "Bunu söyleyen bakan hangisiydi?" sorusuna ise "Zafer Bey'di" yanıtını verdi.

Zafer Çağlayan hakkındaki iddialar

Operasyonun yapıldığı dönemde Ekonomi Bakanı olan Zafer Çağlayan’ın da Reza Zarrab ile ilişkili olduğu, iş insanının bakana 463 bin euro değerinde Patek Philippe marka saat hediye ettiği iddia edilmişti.

Çağlayan saatin parasını ödediğini söylemiş ve saati satın aldığına ilişkin fatura göstermişti. Ancak Patek Philippe firması, faturanın kendilerine ait olmadığını açıklamıştı. Daha sonra Çağlayan, saati 240 bin euroya Zarrab'tan satın aldığına ilişkin imzalanan bir otel antetli kağıdı TBMM 17 Aralık Araştırma Komisyonu’na sunmuştu.

 

Çağlayan o dönemde iddialar nedeniyle bakanlıktan istifa etmek zorunda kalmıştı. Daha sonra ABD’de görülen Zarrab davasında da İran asıllı Türk işadamı, Çağlayan’a 45-50 milyon euro rüşvet verdiğini söylemişti.

 

 

 

 

Independent Türkçe, Fox TV

DAHA FAZLA HABER OKU