İmamoğlu'ndan 'adaylık' sorusuna yanıt: Hedefim, İstanbul'da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok

İBB Başkanı İmamoğlu, "Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik soruya"Hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok" diye yanıt verdi.

İmamoğlu, PolitikYol'un Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat'a açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olur olmayacağı sorusu yöneltilen İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Ben şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu durumda bana düşen belediye başkanlığını en iyi şekilde yapmak. Bene görevimi en iyi şekilde yaparsam memleketin kurtuluşuna en büyük hizmeti yapmış olurum.

Şu an benim aklımdan geçen ve amacım, İstanbul’da görevini en iyi yapan bir belediye başkanı olmaktır. Dahası hedefim, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye başkanı olmaktır, daha ötesi yok.

Ben bunu yaparsam zaten değişim olacaktır değişime büyük bir katkı sunmuş olurum. Yani birilerinin dediği gibi İstanbul’u alan Türkiye’yi alır tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az önce ifade ettiğim gibi İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olurum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Memleket değişim istemektedir"

Erken seçim tartışmalarına da değinen İmamoğlu, "Erken seçim onların vereceği karara bağlı. Ama şunu net ifade edebilirim ki memleket değişim istemektedir. Yeni nesil, akılcı, memleketin bütün insanları içine bakan kapsayıcı bir sistem istemektedir. Sistemden rahatsızlığını dile getirmektedir. Memleketimizin insanı çok kalitelidir, iyi bir birikimi vardır. Hepsi kendilerinin de içine katıldığı demokratik bir ortam arzu etmektedir. Ekonominin düzelmesini arzu etmektedir. Yerlerde sürünen eğitim sisteminin düzelmesini arzu etmektedir. Bunun gibi birçok talepleri vardır ve bu talepleri karşılayacak olan yönetimin gelmesini mevcut sistemin gitmesini beklemektedir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylıklarına ilişkin bir soruya "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi yerlere gelebilirler, daha güzel yerlere gelebilirler. Burada hiçbir tereddütümüz yok bizim" ifadeleriyle yanıt vermişti.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında yaptığı açıklamada ise cumhurbaşkanı adayının Millet İttifakı’nın ortak kararıyla belirleneceğini ve birden fazla aday olabileceğini söylemişti.

 

 

 

 

Independent Türkçe, Politikyol

DAHA FAZLA HABER OKU