Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye ve Mısır arasında gerçekleşen siyasi istişare görüşmelerine ilişkin açıklama

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İlişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır" denildi

Fotoğraf: AA

Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Mısır arasında bugün Ankara'da gerçekleşen siyasi istişarelerin ikinci tur görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan ortak açıklamada, "Türkiye-Mısır İstişarelerinin ikinci turu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül 2021 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmiştir" denildi.

Görüşmelerde, ikili konuların yanısıra Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler dahil bazı bölgesel konular da ele alındığının belirtildiği açıklamada, "Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır" ifadeleri kullanıldı.

İlk görüşme Kahire'de gerçekleşmişti

İki ülke arasındaki görüşmelerin ilk turu, Mısır'da düzenlenmişti.

Türkiye'den, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet, iki günlük görüşmeler için 5 Mayıs'ta Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmişti.

Türkiye, 2013'te darbeyle iktidara gelen Abdülfettah Sisi yönetimini eleştirmiş; bölgesel gerilim ve krizlerde Mısır'la sıklıkla karşı karşıya gelmişti.

Mısır'la yaşanan gerilimi sona erdirmek üzere atılan bu ilk adımla birlikte, iki ülke arasında ekonomik ve bölgesel işbirliğinin artırılması hedefleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU