Game of Thrones'un Tyrion Lannister'ı diziye katılmakta neden tereddüt etti?

Peter Dinklage, "Neden hep o sıkıcı sivri uçlu ayakkabı ve sakal formülünü uygulamak zorundayız?" diye konuştu

52 yaşındaki Peter Dinklage'ın rol aldığı Cyrano adlı filmin 14 Ocak 2022'de vizyona girmesi planlanıyor (HBO)

Halk arasında cücelik olarak bilinen akondroplazi adlı hastalıktan mustarip olan yıldız oyuncu Peter Dinklage, Tyrion Lannister karakterini canlandırdığı Game of Thrones'a (GOT) katılmakta ilk başta tereddüt ettiğini söyledi.

Screen Rant'in aktardığına göre Dinklage 2 Eylül'de yaptığı açıklamada, dizide "çok uzun sakalı olan ve sivri uçlu ayakkabı giyen cüce klişesinin" kullanılacağını sandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi evreninde de bu klişenin kullanıldığını söyleyen Dinklage, "Fantezi türünde benim boyumdakiler için bu anlayış takip ediliyordu" diye konuştu:

Neden hep o sıkıcı sivri uçlu ayakkabı ve sakal formülünü uygulamak zorundayız? Bunu kim uydurdu? Neden hâlâ bunu takip ediyoruz? Buna ihtiyacımız yok. Bunu onlara (GOT ekibine) de söyledim.

Başarılı aktör, GOT'ye ilham veren kitapları okudukça evren hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu ve karakteri onayladığını sözlerine ekledi:

Tyrion hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Kitapları falan okumamıştım.

George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinden uyarlanan GOT, Nisan 2011'de yayımlanmaya başlamış ve 2019'da sona ermişti. Yapım, büyük bir izleyici kitlesine ulaşarak adını televizyon tarihinin en unutulmaz dizileri arasına yazdırmayı başarmıştı. Dinklage da dizideki başarılı oyunculuğuyla 4 Emmy ödülü kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Cinema Blend

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU