Piskoposun erotik roman yazarına aşık olup istifa ettiği iddia edildi

"Hayatımda ilk kez bir kadına aşık oldum ve her şeyi doğru olarak yapmak istiyorum"

Xavier Novell, 2010'da 41 yaşında göreve geldiğinde Katalonya'nın en genç piskoposu olmuştu (Nacio Digital/Adrià Costa)

İspanya'ya bağlı Katalonya özerk bölgesinde bir piskoposun, erotik ve okült içerikli romanlar yazan bir psikoloğa aşık olduğu için görevi bıraktığı iddia edildi.

Xavier Novell, ağustos ayının sonlarında Solsona bölgesindeki piskoposluk görevinden "şahsi nedenlerden ötürü ayrıldığını" belirttiği bir mektubu Katolik Kilisesi yetkililerine vermişti.

Katalonya özerk bölgesinin bağımsızlık mücadelesinde de ön planda yer alan 52 yaşındaki Novell'in görevden ayrılması bölgedeki Katolik topluluğunda şaşkınlık yaratmıştı.

Novell'in, erotik ve okült içerikli romanlar yazan 38 yaşındaki Silvia Caballol adlı bir psikologla nişanlandığı, bunun için görevinden istifa ettiği öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katolik haber sitesi Religión Digital'in pazartesi günkü haberine göre Novell bir arkadaşına kararıyla ilgili, "Hayatımda ilk kez bir kadına aşık oldum ve her şeyi doğru olarak yapmak istiyorum" dedi. 

Öte yandan, bazıları da din görevlisinin nişanlandığı için değil Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlığı için verdiği mücadele nedeniyle kilise yönetimi tarafından baskı altında kalması sonucu istifa ettiğini savundu.

Manresa bölgesinde görevli rahibe Lucía Caram, yaşadığı baskılar nedeniyle Novell'in "akıl sağlığının ve duygusal dengesinin iyi olmadığını" iddia etti.

Caram, piskoposun giderek muhafazakarlaştığını belirterek LGBT topluluğundan bazı kişileri heteroseksüel olmaya çağıran seanslarda görev aldığını öne sürdü.



Independent Türkçe, Irish Times, The Times

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU