Biden destekçilerini istemeyen restoran, taleplere yetişemeyince kapandı

"Kapıya gelip bakan ve arkalarını dönüp gidenler de oldu yemek pişirirken mutfağa gelip 'Hey, mesajına bayıldım' diyenler de"

Restoran sahibi Angie Ugarte, genellikle olumlu tepkiler aldığını ancak ölüm tehditleri de geldiğini söyledi (Nigel Cook / News-Journal)

ABD Başkanı Joe Biden'a destek verenlerin dükkana gelmesini istemeyen bir restoran, artan talep yüzünden stokların bitmesiyle 2 Eylül'de bir günlüğüne kapanmak zorunda kaldı.

Florida eyaletindeki DeBary Diner adlı restoran, 26 Ağustos'ta Afganistan'ın başkenti Kabil'deki tahliye çalışmaları sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 13 ABD askerinin yaşamını yitirmesinin ardından kapısına bir yazı asmıştı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Afganistan'daki askerlerimizin ölümünde suç ortağı olan, şu anda Beyaz Saray'da yaşayan değersiz, beceriksiz ve yozlaşmış yönetime oy veriyorsanız ve onları destekliyorsanız lütfen işinizi başka yerde görün.

Restoran sahibi Angie Ugarte, askerlerin öldürülmesinin ardından epey kızdığı için yazıyı astığını söylemişti. Müşterilerinin çoğunun eski asker olduğunu kaydeden Ugarte, Biden yönetimine destek verenlerin mekanına gelmesini istemediğini açıklamıştı:

Kapıya gelip bakan ve arkalarını dönüp gidenler de oldu, yemek pişirirken mutfağa gelip 'Hey, mesajına bayıldım' diyenler de.

Ugarte'nin mesajının haberlerde yer bulmasının ardından DeBary Diner popülaritesini artırdı. Fox News'in aktardığına göre restoran sahibi perşembe günü yaptığı açıklamada, Avrupa'dan bile destek telefonları geldiğini ve gaziler için yemek almaya çalışanların epey fazla olduğunu söyledi:

Hala yemek veremediğim çok kişi var.

Talep o kadar arttı ki restoranın stokları perşembe tükendi. Bunun ardından dükkanın kapısında Biden destekçilerine karşı asılan yazının yanına bir mesaj iliştirildi:

Bugün kapatmak zorunda kaldık. Yemek teslimatı bekliyoruz. Yarın dükkanı tekrar açacağız.

Ugarte, mesajının siyasi olmadığını ve eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde böyle bir olay yaşansaydı aynı tepkiyi vereceğini sözlerine ekledi. Restoran cuma tekrar açıldı.

Öte yandan restoranı ziyaret eden ABD'li gaziler teşekkürlerini iletti.

 

Independent Türkçe, Fox News, RT

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU