Kurtulmuş: Son birkaç yıldır imam hatiplilerin özellikle üniversiteye giriş sınavında başarısı takdire şayandır

Kurtulmuş katıldığı programda, "Bir tane imam hatiplinin herhangi bir bürokrasiye gelmesi mümkün değilken bugün Allah'a çok şükür imam hatipli birisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oldu. Bu, ihlaslı çalışmaların bir sonucudur" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ÖNDER 18. İmam Hatipliler Kurultayında konuşma yaptı.

Kurtulmuş, imam hatip liselerinin Türkiye'de başarı kazanmış en önemli sosyal-toplumsal projelerden birisi olduğunu söyledi.

En zor zamanlarda milletin önemli bir kısmının bu okullara destek ve güç verdiğine değinen Kurtulmuş, "Türkiye'nin siyasi şartları ne olursa olsun, imam hatip davasını gerçekten fedakarlıkla yüklenmiş olan, sayıca az ama inanç bakımından son derece kuvvetli bir nesil, bu davaya en başından itibaren sahip çıkmıştır. Kararlılıkla, cesaretle bu meseleye sahip çıkan büyüklerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Onların cesareti olmasaydı bugün imam hatip liseleri bu noktaya gelmezdi" diye konuştu.

Kurtulmuş, imam hatip okulları üzerinde geçmişte büyük baskıların olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

Çok şükür bunların hepsini aşarak geldik. Katsayı meselesini hallettik, Türkiye'de başörtüleriyle imam hatip liselerine giremeyen öğrenciler meselesini hallettik. Az evvel Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını dinledik. Bir tane imam hatiplinin herhangi bir bürokrasiye gelmesi mümkün değilken bugün Allah'a çok şükür imam hatipli birisi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oldu. Bu, ihlaslı çalışmaların bir sonucudur. Bendeniz o zaman genç bir doçentken İstanbul Üniversitesinde 28 Şubat'ın ağır baskısına gün gün şahit olmuş birisiyim.

Kurtulmuş, imam hatiplilerin sayısal olarak arttığını belirterek, "Son birkaç yıldır imam hatiplilerin özellikle üniversiteye giriş sınavında başarısı takdire şayandır. Bu sene ilk 1000 içerisinde 387 imam hatiplinin derece yapmış olması da fevkalade önemli bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU