Tiësto hayranının külleri konserde konfeti yapıldı

Stuart Mitchell'ın cenazesinde, ünlü DJ'in "Adagio For Strings" parçası çalınmıştı

Stuart Mitchell'ın adı açılan pankartta yanlış yazılmıştı (Ryan Millen/Mirror)

Birleşik Krallık'ta hayatını kaybeden Tiësto hayranının külleri, elektronik müzik festivalinde konfeti olarak patlatıldı.

Hollandalı diskjokey Tiësto hayranı Stuart Mitchell temmuzda 30 yaşındayken intihar etmişti.

Mitchell, Daresbury bölgesinde düzenlenen ve Tiësto'nun ana sanatçı olarak yer aldığı ünlü elektronik müzik festivali Creamfields için biletler almış fakat bunlar daha sonra kendisinin cenaze törenine maddi destek sağlanması amacıyla satılığa çıkarılmıştı.

Mitchell'ın ailesi, yardım amacıyla biletleri satın alan kuzenler Ryan Millen ve Liam Millen'a kendisinin küllerini küçük paketlerde gönderdi. Paketlerde Mitchell'ın annesinin yazdığı bir not da yer alıyordu. Notta anne Ryan ve Liam'dan bir ricada bulunarak "Creamfields'ta bir yerlere küllerini dökebilirseniz çok mutlu olurum. Böylece son kez oraya gitmiş olur" diye yazmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Ryan ve Liam, annenin isteğiyle ilgili festival organizatörleriyle iletişime geçti.

Organizatörler de Mitchell'ı onurlandırmak için küllerini konser alanındaki konfeti makinesinden havaya püskürtmeyi teklif etti.

Küller, 29 Ağustos'ta Tiësto'nun festivalin kapanışını yaptığı konserde kullandığı konfeti makinesine yerleştirildi ve performans esnasında patlatıldı.

Ayrıca sahnede Millen kuzenlerin hazırladığı ve üzerinde "Stewart Mitchell, bu son dans senin için dostum" yazan bir pankart da açıldı.

Mitchell'ın kızkardeşi Laura ise gösteriden memnun kaldığını belirterek kardeşinin cenaesinde Tiësto'dan en sevdiği parça olan "Adagio For Strings"in çalındığını da söyledi.



Independent Türkçe, BBC, NME

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU