MEB ve YÖK’ün dahil olduğu Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı... Koca: Aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşuyor

Toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde alınacak salgın tedbirleri değerlendirildi

Fotoğraf: AA

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın katılımıyla toplandı.

Sağlık Bakanlığında saat 16.30'da başlayan toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim döneminde alınacak salgın tedbirleri değerlendirildi.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca, "500 bine yakın aktif vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır" dedi. 

Salgına ilişkin "Tünelin çıkışı görünüyor diyebilirim" ifadelerini kullanan Koca, "Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir" ifadelerini kullandı. 

Özer: Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır

Milli Eğitim Bakanı Özer, okullarda tedbirlerin alındığı, önceki yıllardan yaklaşık 3 kat daha fazla kaynak aktarıldığını belirterek, "Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır" dedi. 

Sağlık Bakanı Koca da Bilim Kurulu'nun yeni dönemde okulların kapanmasını gündeme almak istemediğini kaydetti. 

YÖK Başkanı Özvar ise "Üniversitelerimiz salgın boyunca eğitim öğretimin aksamaması hususunda hibrit ya da harmanlanmış modellerini uygulayabilecekler" bilgisini paylaştı. 

Vakalar 15-45 yaş aralığında yoğunluklu

Bakan Koca, Kovid-19 vakalarının en yoğun yaş grubunun 15-45 arası olduğunu, vaka sayısının bu nedenle yükseldiğini açıkladı.

Koca, Kovid-19 aşısı konusunda, "12 yaş üstü de 15 yaş üstünde olduğu gibi tercihe bağlı yapılabilir" bilgisini paylaştı.

"Avrupa ülkelerinde bizden fazla aşı yapan Almanya dışında başta bir ülke yok" diyen Koca, aşılanmayan öğretmenler için şunları kaydetti: 

Aşılanmayanların okula alınmama gibi bir durumu olmaz. Öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının giderek arttığını görüyoruz. Şu an öğretmen ve çalışanlarda en az 1 doz oranı yüzde 88’i buldu. 2 doz aşısını tamamlayanlar yüzde 75’i buldu. Yüzde 4,4 oranında son 6 ay içinde hastalığı geçirenler var. Bu yüzde 92.5 oranı demek. Yüzde 100’e, 7 buçuk kalmış.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU