Halsey, hamileyken karşılaştığı eleştirileri anlattı

Şarkıcı temmuzda ilk çocuğunu dünyaya getirdi

Halsey, kısa süre "If I Can't Have Love, I Want Power" isimli bir albüm çıkardı (Reuters)

Halsey, yeni doğan bebeğine hamileyken aldığı eleştirileri anlattı. Şarkıcı, kendisine "ergen bir anne gibi davranıldığını" söyledi.

26 yaşındaki şarkıcı, temmuz ayında, İngilizcede cinsiyet belirten "she" zamiri yerine, cinsiyet belirtmeyen çoğul "they" zamirini tekil gibi kullanmaya başlamıştı. Şarkıcı ilk çocuğu Ender'i erkek arkadaşı Alev Aydın'la karşıladı ve o sırada Instagram'a şöyle yazdı:

Minnetarım. En 'istisnai' ve coşkulu doğum için... Ve de sevgiyle beslenen...

Ancak Halsey, Apple Music'teki New Music Daily'de Zane Lowe'la yaptığı yeni röportajda, spot ışıkları altında hamileyken karşılaştığı bazı zorluklara değindi; genç yaşta çocuk sahibi olduğu ve hamileliği sırasında çalıştığı için eleştirildiğini açıkladı.

Entertainment Tonight'a göre, Without Me parçasını seslendiren şarkıcı, "26 yaşındayım ve bu hamilelik için çok uğraştım ve 'Finansal açıdan bağımsızım, kariyerimde epey ilerledim, bunu yapmak için doğru zaman gibi geliyor' diye düşündüm. Ama çoğu zaman ergen bir anne gibi muamele gördüm" dedi.

İnsanlar şöyle söylüyordu: 'Aman Tanrım, çok gençsin ve kariyerinde yapacak çok işin var ve evli değilsin ve sen busun.'

Çiçeği burnunda anneye göre, eleştiri utanç duygularını tetiklese de şarkıcı, hayranların onun seçimlerini sorgulama hakkını nereden bulduğunu da sorguladı.

Şarkıcı, "Bir sürü eski utanç duygusunu tetikledi ama o noktada 'Bu kararı vermemle ilgili nasıl fikrin olabilir, benimle ilgili bu tür bir fikre nasıl sahip olabilirsin?' diye düşündüm" dedi.

"Madalyonun diğer yüzüne" dikkat çeken Halsey, kariyerine odaklanmayı seçip, hamile kalmak yerine çalışmaya devam ettiği durumda onu aileye değil, kariyerine öncelik verdiği için yargılayacaklarını da kabul etti.
 


"Ama bir de şu var: 'Çok çalıştı, hiç ailesi olmadı. Yalnız ölecek. İşe çok takıntılıydı, kimseyi bulamamıştı. Hiç çocuğu olmayacak, çok yazık; geceleri kariyeri onu ısıtmayacak'" diyen şarkıcı, sonunda yapmak istediği şeyi yapmaya karar verdiğini sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkıcı, "Pekala. Bir şey yok yani. Yani onları s**eyim, 'Ben sadece yapmak istediğimi yapacağım' dedim. Ne demek istediğimi anladınız mı? 'Bu benim için önemli' dedim" diye konuştu.

Yakın zamanda yeni albümü If I Can't Have Love, I Want Power'ı çıkaran Halsey, röportaj sırasında, özellikle daha önce düşük yaptığına dair açık olduğundan, hamileliğinde çalıştığı için eleştirilere maruz kalacağını bildiğini de kabul etti. 

 


26 yaşındaki şarkıcı, daha önce The Guardian'a konuşmuş, düşük yapmanın kendisini yetersiz hissettirdiğini ve "biyolojik açıdan bu dünyada yapması gereken tek şeyi" yapamıyormuş gibi hissettiğini söylemişti.

BuzzFeed'e göre, Lowe'a konuşan söz yazarı, yeni albümünü hamileyken yapması hakkında, "İnsanların şöyle diyeceğini biliyordum: 'Halsey gibi daha önce düşük yapmış biri bu kadar çok çalışmamalıydı. Evde kalıp bebek için dinlenmek onu öldürür müydü?'" dedi. 

Ayrıca hayranların albümü bekledikleri gibi bulmayabileceğini, çünkü "minnettarlık dolu" olmadığını belirtti. Ona göre birçok kişi, şarkıcının "annelik özlemine" tanık olmasının ardından albümün "minnettarlık dolu" olacağını düşünmüş olabilir.

Aksine, Halsey şöyle söyledi:

Bunun yerine şöyle hissediyordum: 'Hayır, bu b*k çok korkunç ve çok ürkünç. Ve vücudum değişiyor ve hiçbir şey üzerinde kontrolüm yok. Ve sonunda istediğim şeye sahibim. Bu yüzden uyanıyorum ve her gün onu kaybedeceğimden korkuyorum.

Ocak 2021'de hamile olduğunu açıklamasıyla hayranlarını şaşırtan Halsey, Lowe'la söyleşirken, hamilelik döneminde sosyal medyadan çekilme kararına da değindi.

Şarkıcıya göre, sosyal medyaya zaman ayırmamaya karar vermişti çünkü sosyal medyanın stresinden ve doğmamış çocuğunu nasıl etkileyeceğinden endişe ediyor, "sonuçlarının çok ağır olduğunu" söylüyordu.

Halsey, yıllarca "açık bir kitap" gibi olduktan sonra artık kendini açmayacağını dile getirerek şöyle devam etti: "Sonuçları çok ağırdı. Sosyal medyaya izin vermenin sonuçları beni strese sokar veya üzer. Artık bundan sadece ben etkilenmiyorum.

Sinir sistemi benim durumumdan etkilenen başka bir insan var. Bu yüzden bir şekilde bu seçimi yapmak zorunda kaldım.

 


Halsey, doğum yaptığından beri sosyal medyadaki hayranlarıyla yeni anne rolüyle ilgili görüşlerini paylaşmaya başladı. Şarkıcı kısa süre önce, yeni doğan bebeğini emzirirken çekilmiş iki fotoğrafını paylaşmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Tilbe Akan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU