Rize Valisi kendisine gelen mesajı paylaştı: Söylerken yüzüm kızarıyor, annemin aşısını ihmal ettik, neticesi de bu

Çeber açıklamasında, "Hastanelerimizde kaybettiklerimizin yüzde 90'ı ikinci doz aşısını olmayan vatandaşlarımız" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehirdeki yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı devam aşılama çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Valilik önünde gazetecilere açıklamalardan bulunan Çeber, salgınla mücadelede aşılama çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşılamada yüzde 78'leri bulduklarını belirten Çeber, "Bu önemli bir oran. Özellikle son 20-25 gündür ortalama 7 bin civarı aşı yapıyoruz" dedi.

Cep telefonuna gelen mesajı gazetecilerle paylaşan Çeber, şunları kaydetti:

Bir vatandaşımız telefondan mesaj atarak bana ulaşıyor. Annesi Kovid ve entübe duruma girmek üzere. Trabzon'da yer bulunamadığı için Rize anlamında destek istiyor. Mesajda 'Utanıyorum. Söylerken bile yüzüm kızarıyor. Biz annemin aşısını ihmal ettik, işte neticesi de bu.' diyor. Lütfen aşımızı ihmal etmeyelim. Bu konudaki en önemli silahımız. Biz Rize olarak bu silahı kuşandık. Aklınıza 'Aşı oranı yüzde 78, vaka niye bu kadar yüksek?' diye gelebilir. Hastanelerimizde kaybettiklerimizin yüzde 90'ı ikinci doz aşısını olmayan vatandaşlarımız. Dolayısıyla ben aşıya ilgi gösteren tüm Rizeli hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu süreci devam ettirmemiz gerekiyor. Yakında okullarımızı açacağız. Her türlü hazırlığımız tamam. Aşıyla beraber tedbiri elden bırakmayacağız.

20210830_2_49822178_68328934.jpg
Rize Valisi Kemal Çeber / Fotoğraf: AA


Belediye Başkanı Rahmi Metin de Rize'de eylül ayının ortalarına doğru vaka sayılarının ciddi oranda düşeceğini ifade etti.

Türkiye'de çok iyi bir noktaya geleceklerini belirten Metin, "Okulların açılmasıyla, Rize'de yerleşik nüfusun büyük şehirlere gitmesiyle, çay sezonunun da bitmesiyle beraber normal nüfusumuza geri döneceğiz. Bir diğer dikkat çekici husus yüzde 78-80 oranında aşılanmayla maviye dönen bir şehir. 5-10 gün sonra istatistiklerimizin çok düşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU