Yanlış kahve siparişi nedeniyle yanan kadın Starbucks'a dava açtı

75 bin dolara kadar tazminat istiyor

Dökülen kahve nedeniyle yanıklardan mustarip olan kadın Starbucks'a dava açtı (Reuters)

Bir kadın, sipariş ettiği kahveden farklı bir kahvenin dökülmesi nedeniyle yanıklara maruz kaldığını bildirdi ve Starbucks'a dava açtı.

USAToday'e göre Mary Simms, 14 Nisan'da Teksas'ta bulunan Tomball'daki bir Starbucks'ta, arabalı serviste meydana gelen yaralanmanın ardından 19 Ağustos'ta dava açtı.

Mahkeme belgelerinde Simms, yaralanmaya bir Starbucks çalışanı aracılığıyla kendisine yanlış kahve verildiğini öğrendikten sonra maruz kaldığını ve bu noktada kahveyi geri vermek için arabasını durdurduğunu iddia etti.

Davaya göre Simms sıcak kahveyi geri verirken kapak açıldı ve kucağına dökülen sıvının birinci ve ikinci derece yanıklara neden olduğu bildirildi.

New York Post'a göre davada "Dökülmenin bir sonucu olarak, [Simms] birinci ve ikinci derece yanıklar neticesinde ciddi kişisel yaralanma ve hasarlardan mustarip oldu" dedi.

Davada yaralanmanın Starbucks'ın ihmalinden kaynaklandığı, çünkü Simms'in "arızalı kapak, sıcak su ve/veya kahve sıvısının" yarattığı "makul olmayan tehlikeli durum" konusunda uyarılması gerektiği iddia ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davada "Davalı arızalı kapak, sıcak su ve/veya kahve sıvısının yarattığı makul olmayan tehlikeli durumdan haberdardı veya haberdar olması gerekiyordu ve Davalı, Davacıyı mevzu bahis konuda ne düzeltti ne de uyardı" ifadeleri kullanıldı.

Business Insider'ın bildirdiğine göre Simms tıbbi faturalarını, alamadığı maaşlarını ve ayrıca “geçmiş ve gelecekteki yaşam üzerindeki zevk kaybını” karşılamak için 75 bin dolara (yaklaşık 630 bin TL) kadar tazminat talep ediyor.

Starbucks sözcüsü, Business Insider'a yaptığı açıklamada şirketin davadan haberdar olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü, ayrıca kahve zincirinin "güvenli bir ortam sağlama sorumluluğunu ciddiye aldığını" aktardı.

Sözcü "Güvenli bir ortam sağlama sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz ve ortaklarımız (çalışanlarımız) içeceklerimizin özenle hazırlanıp müşterilere güvenli bir şekilde teslim edilmesini sağlamaktan büyük gurur duyuyor" dedi.

Bu, dökülen kahveyle bağlantılı yanıklar nedeniyle bir kişinin bir restoran zincirine dava açtığı ilk vaka değil. Daha önce Stella Liebeck, sıcak içeceğe bağlı üçüncü derece yanıklardan mustarip olduktan sonra McDonald's'a dava açmıştı.

Starbucks da daha önce kahveye bağlı yanıklar nedeniyle davalı olmuştu: 2017'de, Florida'da bir kadın kahve bardağının kapağının çıkması üzerine ciddi yanıklar almış ve açtığı davanın sonucunda yaraları için 100 bin dolar (yaklaşık 840 bin TL) tazminat kazanmıştı.

The Independent, yorum talebiyle Starbucks'la irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU