Irak Başbakanı Kazimi'ye Rizespor forması hediye edildi

Irak'ı ziyaret eden bir grup gazeteci, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile görüştü. Rizespor forması hediye edilen Kazimi, bazı projelerde Türkiye ile birlikte çalışacaklarını söyledi

Bir grup Türk gazeteci Bağdat'a giderek Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile görüştü / Fotoğraf: AYD

Irak Gazeteciler Cemiyeti'nin davetiyle Bağdat'ta düzenlenecek devlet başkanları zirvesine katılmak için Irak'a giden Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) yöneticileri, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'ye Rizespor forması hediye etti.

AYD Başkan Yardımcısı ve Çay TV Genel Müdürü Hasan Yavuz Bakır, Başbakan Kazimi'ye "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den geliyorum. Başta Erdoğan olmak üzere Rize ve Türk halkının selamlarını getirdim" dedi. 

Aynı zamanda Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Bakır, "Iraklı sporcular Ali Adnan ve İsmail Dhurgam Rizespor'da forma giydi. Bunular, Irak halkını başarıyla temsil etti. Bu iki futbolcunun Irak halkını daha çok sevdirdi" diye konuştu.

Sporun yumuşak güç olduğunu aktaran Bakır, benzer faaliyetlerin ülkelerin birbirini yakından tanımasına vesile olacağı ve dayanışmayı artıracağını söyledi. 

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ise gazeteciler arasındaki dayanışmanın iki ülkenin yakınlaşmasına vesile olacağını belirtti. 

"Bizleri burada ağırlayan Irak Gazeteciler Cemiyeti yönetimine teşekkür ederiz" diyen Burhan, "Bu kuruluş bizleri çok güzel ağırladı. Bu çerçevede güzel bir organize yaptılar. 22 ülkeden gazeteciler geldi. Bu noktada ülkemizdeki İletişim Başkanlığımız da büyük hizmetler ediyor. İslam dünyasındaki gazetecileri Türkiye'de ağırlamak isteriz" ifadelerini kullandı. 

Burhan bu yöndeki talebi İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a ileteceklerini sözlerine ekledi. 

"Kabul et ya da etme Türkiye büyük bir ülkedir"

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ise Türkiye ile 3 alanda önemli projeleri olduğunu ifade etti. 

Bunlardan bir tanesinin demiryolları olduğunu ve bunu birlikte yapmayı planladıklarını dile getiren Kazimi, "Birlikte yenileyip geliştireceğiz. İpek Yolu Projesi'ne biz de dahil olacağız. İkinci iş birliğimiz elektrik üretimi ile ilgilidir. Yıllarca Irak'ın elektrik sorununu çözemedik. Bu dönem Türkiye ile ortaklaşa elektrik sorunun çözeceğiz" diye konuştu. 

Mustafa Kazimi,en önemli hedefimiz birisinin ise Türkiye ile sağlık alanında ortak proje yapmak olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: 

"Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret değil. Türkiye'nin her ilinde sağlık yatırımları var. Biz bu yatırımları örnek alıyoruz. Avrupalılar bile Türkiye'ye sağlık turizmi için geliyor. Kabul et ya da etme Türkiye çok büyük bir ülkedir. Türkiye'nin tecrübelerinden istifade etmeliyiz."
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU