Bitcoin balinaları kripto para stokluyor: Analistlere göre tırmanış an meselesi

Kripto para bu hafta üç aydır gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Bazı analistler kripto para birimlerinin 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyelerini göreceğini tahmin ediyor

Bitcoin balinaları, fiyat yükselişi beklentisiyle kripto para stoku yapıyor (AFP)

Güncel verilere göre, büyük miktarlarda Bitcoin sahipleri kripto para stokluyor. Bu durum bazı analistlerin kripto para fiyatlarında bir tırmanışın daha an meselesi olduğu yönünde tahmin yürütmesine yol açtı.

En az 50 milyon dolar (yaklaşık 420 milyon TL) değerinde kripto para bulunduran kripto cüzdanlarına denilen Bitcoin balinaları haziran, temmuz ve ağustos ayları boyunca stoklarını artırdı.

Böylesine büyük ölçekli bir birikim en son, Bitcoin'in 2021 Nisan'ı ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64 bin dolara (yaklaşık 540 bin TL) çıktığı esnada gerçekleşmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nisan sonlarında ve mayısta yaşanan fiyat düşüşü, Bitcoin'in değerini 30 bin doların (yaklaşık 250 bin TL) altına kadar düşürse de kripto para birimi o zamandan beri toparlanma kaydetti.

Bu hafta Bitcoin 50 bin doların (yaklaşık 420 bin TL) üzerine çıkarak üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı fakat sonrasında hafif bir düşüş kaydetti ve şu anda 47 bin dolar (yaklaşık 395 bin TL) seviyesinde işlem görüyor.

Birleşik Krallık merkezli dijital varlık brokeri GlobalBlock'ta satış taciri olarak çalışan Alexandra Clark "Teknik tablolara göre destek yakında" dedi.

Bitcoin'in basit ve üstel hareketli ortalamaları güçlü alım sinyalleri veriyor... Sadece bu da değil, MicroStrategy, Bitcoin portföyünü büyütmeye devam ediyor. Bu destek geri çekilmeyi dengeleyebilir ve kırılma hareketini 45 bin doların (yaklaşık 380 bin TL) üstünde tutabilir.

Yazılım firması MicroStrategy, 3 bin 907 Bitcoin daha almasının ardından şu anda bugünün oranlarında yaklaşık 3 milyar dolara (yaklaşık 25 milyar TL) tekabül eden 100 binden fazla Bitcoin'i elinde tutuyor. MicroStrategy, uzaya yönelik yoğun sezgisel ilgi ve boğa piyasası fiyat tahminleri arasında geçen yıl Bitcoin'e ciddi yatırım yapan büyük birkaç şirketten biri.

Önceki aylarda Bitcoin'in değerinin nihayetinde 5 milyon doları (yaklaşık 42 milyon TL) görebileceği yönündeki inancını dile getiren MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, Bitcoin'in gelecekteki değeri hakkında en iyimser isimler arasında yer alıyor.

Chainalysis verilerine göre, balinaların şubatta görülen satın alma seviyelerine benzer şekilde haziran sonuyla ağustos sonu arasında elde ettiği neredeyse 10 milyar dolar (yaklaşık 85 milyar TL) değerindeki kripto paranın bir kısmını da şirketin Bitcoin alımı oluşturuyor.

Önde gelen diğer kripto para birimleri de son haftalarda fiyat tırmanışları yaşadı. Ethereum (ether), Cardano (ada) ve Binance Coin ise en iyi performans gösteren kripto para birimleri arasında.

Piyasa ivmesi, bazı kripto para analistlerinin yıl sonundan önce tüm zamanların en yüksek seviyelerinin görüleceğini tahmin etmesine yol açtı.

Döviz firması DailyFX'te piyasa analisti olarak çalışan Daniela Hathorn "Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalaması olan 45 bin 750 doların (yaklaşık 400 bin TL) üzerinde kaldığı sürece bu pozitif eğilim sıkıntı yaşamaz" dedi.

İleriye baktığımızda alıcılar için en önemli zorluk, kazanımlarını bu esnada ivme kaybetmeden 55 bin dolara (yaklaşık 460 bin TL) doğru daha fazla kazanımla pekiştirmek olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU