TMO'dan 4. ihale: 300 bin ton daha buğday ithal edecek

Türkiye’nin ağırlıklı olarak ithalat yaptığı Rusya’dan ithal ekmeklik buğdayın tonu 300 doların üzerinde

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 300 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için 2 Eylül’de ihale yapacak / Fotoğraf: AA

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 300 bin ton ekmeklik buğday ithalatı için 2 Eylül’de ihale yapacak. Ofis, 30 Haziran’dan bu yana 4. kez buğday ithalat ihalesi yapacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DÜNYA'dan Ali Ekber Yıldırım'ın haberinegöre, daha önce 30 Haziran, 13 Temmuz ve 4 Ağustos’ta her biri 395 bin ton olmak üzere 3 ihale yapıldı. İlk ihalede ton başına 260 dolar, ikincisinde 257 dolar ve 4 Ağustos’taki ihalede buğdayın tonu ortalama 299 dolardan alındı.

İç piyasada 3 bin lirayı gördü

Ekmeklik buğdayın tonu iç piyasada 3 bin lirayı makarnalık buğdayın tonu ise 3 bin 500 lirayı gördü. Türkiye’nin ağırlıklı olarak ithalat yaptığı Rusya’dan ithal ekmeklik buğdayın tonu 300 doların üzerinde.

TMO:  Spekülatif haberlere itibar edilmemeli

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tarımsal kuraklık nedeniyle yaşanan üetim kaybına dikkat çekerek, başta yem bitkileri olmak üzere hububat piyasasına müdahale edeceklerini belirterek, "Stoklarımızın takviye edilerek piyasaya ürün arzımızın yeni hasada kadar kesintisiz devam etmesi için gerekli planlama yapılmış olup ayrıca tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla işbirliği içinde ihtiyaç duyulması halinde her türlü tedbir alınacaktır. TMO tarafından iç ve dış piyasalar dikkatle ve güncel olarak takip edilmektedir. Bu sebeple Hububat piyasaları hakkında farklı amaç ve mülahazalarla çıkarılan spekülatif haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz" ifadelerine yer verimişti.

 

Dünya, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU