Avustralya'da Kovid-19'un yayılmasını önlemek için 15 kurtarma köpeğinin öldürülmesi tepki çekti

Öldürülen köpeklerin 10'unun yavru olduğu belirtildi

Köpeklerin öldürüldüğü barınakta ağustos başında 5 köpek olduğu ve bunlardan birinin daha sonra 10 yavru doğurduğu belirtildi (Unsplash)

Avustralya'da bir barınakta Kovid-19'un yayılmasını önlemek için 15 kurtarma köpeğinin öldürüldüğü haberi büyük tepki uyandırdı ve hayvan hakları savunucuları söz konusu eylemi "dehşet verici" diye nitelendirdi. 

Vice News'un haberine göre New South Wales eyaletinin Bourke Shire bölgesindeki bir barınakta bulunan köpeklerin Kovid-19 kısıtlamaları gerekçe gösterilerek öldürüldüğü bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bourke Shire Belediyesi'nin açıklamasına göre barınaktan yaklaşık üç saat uzaklıkta bulunan Cobar kasabasındaki gönüllüler köpekleri alacaktı. Ancak koronavirüsün yayılma ihtimali nedeniyle hayvanların öldürülmesinin tercih edildiği ifade edildi. 

Her iki yerleşim biriminin bulunduğu New South Wales eyaletinde koronavirüs vakalarının rekor seviyeye ulaşması nedeniyle halihazırda sıkı tecrit önlemleri uygulanıyor. Bourke Shire Belediyesi ABC News'a yaptığı açıklamada gönüllülerin virüs bulaştırma ihtimalini önlemek için söz konusu hamlenin yapıldığını belirtti. Bölgede sınırlı bir sağlık hizmeti verildiği ve nüfusun virüse karşı savunmasız olduğu aktarıldı. 

Öte yandan hayvan hakları savunucusu Animal Liberation'dan Lisa Ryan köpeklerin öldürülmesine yönelik şunları söyledi:

Köpeklerin duygusuzca öldürülmesine derinden üzüldük ve bütünüyle dehşete düştük. Belediyenin bu eylemi koronavirüs önlemleri dahilinde gerçekleştirdiğine yönelik kabul edilemez gerekçesini reddediyoruz.

Üst kurumların söz konusu olayda hayvan haklarının ihlal edilip edilmediğini araştıracağı bildirildi. 

 

Independent Türkçe, Vice News, ABC News

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU