Matrix 4: Keanu Reeves'in ücreti 1999'dan bu yana neden çok az değişti?

Hollywood yıldızı, meşhur serinin son filminde Neo rolüyle geri dönecek

Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı Matrix serisinin üçüncü filmi Matrix Revolutions 2003'te vizyona girmişti (IMDb)

Ünlü aktör Keanu Reeves, Matrix 4'te Neo rolüyle yeniden hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte Reeves'in serinin son filmi için yaptığı ön ödeme anlaşmasıyla 1999'da vizyona giren ilk filmdeki ücretiyle neredeyse aynı kazancı elde edeceği bildirildi.

Celebrity Net Worth'e göre Reeves, Matrix'ten 10 milyon dolar (yaklaşık 85 milyon TL) kazanmıştı ve oyuncu filmin vizyona girmesinin ardından elde edilen gişe gelirlerinden de pay almıştı. Reeves, Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions için bir miktar daha kârlı ön ödeme anlaşmaları imzalamıştı. Oyuncu üçlemeden toplamda 200 milyon dolardan (yaklaşık 1,7 milyar TL) fazla gelir elde etmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daniel Craig'in 100 milyon dolarlık (yaklaşık 840 milyon TL) Netflix anlaşması hâlâ dillerdeyken Keanu Reeves'in merakla beklenen film için 12 ila 14 milyon dolarlık (yaklaşık 100 ila 115 milyon TL) anlaşma imzaladığının bildirilmesi epey dikkat çekti. 

Ancak Screen Rant'in aktardığına göre Reeves'in anlaşması diğer filmlerde olduğu gibi muhtemelen vizyon sonrası gelirleri de kapsıyor ve gişeden elde edilecek hasılatın önemli bir kısmının Reeves'e verilmesi oyuncunun hayli yüklü bir meblağ kazanmasını sağlayabilir. 

Üstelik filmin hem sinemalarda hem de HBO Max'te gösterilecek olmasının Reeves'in yeni filmin gişe gelirlerinin daha büyük bir kısmını talep etmesini sağlamış olabileceği belirtiliyor. 

Matrix 4'ün son zamanların en çok merak edilen filmlerinden biri olması pek çok seyirciyi sinemalara çekmeyi başarabilir. 

Matrix 4'ün 22 Aralık'ta vizyona girmesi bekleniyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Celebrity Net Worth

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU