2021'in en çok kazanan Hollywood yıldızları belli oldu

Daniel Craig listenin zirvesinde yer aldı

James Bond filmlerinin yıldızı Daniel Craig, Bond karakterini canlandırmayı bırakacağını açıklamıştı (AP)

Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ gibi dijital yayın platformlarının sinema endüstrisinde giderek artan gücü hangi oyuncunun ne kadar kazanacağını da belirlemeye başladı.

Özellikle pandemi döneminde dijital yayın platformlarına yapılan yatırımlar büyük ölçüde arttı ve platformlar için hazırlanan yapımlarda rol alacak oyuncular da ciddi meblağlar kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'nin haberine göre Bıçaklar Çekildi'nin (Knives Out) iki devam filmi için Netflix'le imzalanan anlaşmadan, filmin başrol oyuncusu Daniel Craig 100 milyon dolar (yaklaşık 855 milyon TL) kazandı. Craig bu muazzam meblağ sayesinde bu yılın en çok kazananları listesinin zirvesinde yer alıyor. 

İkinci sırada yer alan Dwayne Johnson da başarısını Amazon Prime Video'nun Red One için 50 milyon dolar (yaklaşık 430 milyon TL) harcamasına borçlu. 

Üçüncü sıradaki Will Smith ise ABD'li ünlü tenisçiler Venus ve Serena Williams kardeşlerin babasını canlandıracağı King Richard filminden 40 milyon dolar (yaklaşık 340 milyon TL) kazandı. Film HBO Max'te de gösterilecek. 

Listenin 4. sırasında bulunan Denzel Washington, Küçük İpuçları'ndaki (The Little Things) performansından 40 milyon dolar (yaklaşık 340 milyon TL) elde etti. Film sinemalarla eşzamanlı olarak HBO Max'te de gösterilecek. 

 

Variety en çok kazanan oyuncular 2021.png
Listenin zirvesinde Daniel Craig bulunurken 3 milyon dolarla (yaklaşık 25 milyon TL) Robert Pattinson da 17. oldu (Variety) 

 

Netflix'in Don't Look Up filminin yıldızı Leonardo DiCaprio da 30 milyon dolarla (yaklaşık 255 milyon TL) 5. sırada kendisine yer buldu. 

Bir diğer Netflix projesi Spencer Confidential'ın başrolü Mark Wahlberg de 30 milyon dolarla (yaklaşık 255 milyon TL) listenin 6. sırasında yer alıyor. 

Don't Look Up'ta rol alan Jennifer Lawrence 25 milyon dolarla (yaklaşık 215 milyon TL) 7. olurken Netflix'in Leave the World Behind dramasında boy gösterecek Julia Roberts da 25 milyon dolar (yaklaşık 215 milyon TL) kazanarak 8. oldu. 

İsmi geçen ünlüleri Sandra Bullock, Ryan Gosling, Chris Hemsworth, Brad Pitt, Micheal B. Jordan, Tom Cruise, Keanu Reeves, Chris Pine ve Robert Pattinson izledi. 

 

Independent Türkçe, Variety, Insider

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU