İYİ Partili Buğra Kavuncu'ya saldırı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada saldırıya uğradı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu programa katılarak gündemi yorumladı. Kavuncu, program sonrası Halk TV'den ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırıya uğradı. 

Saldırgan, Kavuncu'ya Bakırköy'deki Halk TV binasından ayrıldığı sırada yanına gelerek, 'Bir şey sorabilir miyim?' dedi. Saldırgan, Kavuncu'ya bu sırada yumruk attı. 

Kavuncu saldırnın ardından "Menfur saldırıya ilişkin cevabım" notuyla bir video paylaştı.

Kavuncu, "İpek hanımla yaklaşık bir saat süren bir canlı yayınımız vardı. Alçakça bir saldırı. Kaçtı tabii. Arkadaşlarımız yakalamak için çaba gösterdiler. Münferit bir hadise olarak değerlendirmekten çok bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım. Naif bir insanım yapı olarak. Zaman zaman arkadaşlarımız eleştirmiştir.  Korumalarım vardı. O korumaları da biz talep etmemiştik. Açıklanmayan bir sebeple de korumalarımız alındı. Yerel seçimlerden sonra. Bunlar daha iyi günleriniz lafının bir Cumhurbaşkanı tarafından söylendikten sonra nelere yol açacağı düşünülmeli" diye konuştu.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saldırının ardından yaptığı paylaşımda "İYİ İNSANLARI SUSTURAMAYACAKSINIZ!" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "İstanbul İl Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu'ya yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu zorbalığı yapan ve yaptıran nefretin sahiplerinden, kirli söylemlerini eyleme dökenlerden hesabı adaletle soracağız. #YılmadıkYılmayacağız" denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şu mesajı paylaştı:

Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu: Sorumlular bir an önce yakalanmalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu: Kabul edilemez

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırının kabul edilemeyeceğini belirtti. Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu’ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız! Sevgili Başkanım geçmiş değil gelecek olsun

Ağıralioğlu: Bu adi işler bumerang gibidir

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu saldırıyı "korkakların işi" olarak niteledi.

Ağıralioğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu'ya yapılan alçak saldırı, ancak korkakların işidir. Bu adi işler bumerang gibidir. Döner eninde sonunda yapanı, yaptıranı vurur! Siyaset, kirli dile ve nefret dolu üsluba teslim olmamalı, siyaset iklimimiz bir şiddet sarmalına girmemelidir.

Soruşturma başlatıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yapılan açıklamada, "Bakırköy ilçesinde 20 Ağustos 2021 tarihinde bir siyasiye yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili tüm deliller ve kamera görüntüleri incelenmekte olup, saldırgan kolluk tarafından aranmaktadır. Soruşturma titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU