Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Yine mi mal varlığınla tehdit edildin?

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Sınırı koruyamadığını, Biden’a verdiğin sözü yerine getirdiğini itiraf ediyorsun. Bunca sığınmacıyı bu topraklar kabul edemez. Kapalı kapılar ardında hangi taahhütlerde bulunduğunu söyle artık millete" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarını Twitter hesabından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 gün önce kullandığı "Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde, sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil" ifadeleri ile bugün sarf ettiği "Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen yoğun bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız" açıklamalarını paylaşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, sana soruyorum: 2.400 km ötedeki sığınmacı nasıl bizi tehdit ediyor? Hani hükümetin sınırlarımıza hakimdi? Yoksa değil mi? Olmadığını ve kasten oldurmadığını biliyoruz. Çünkü her gün düzensiz yeni sığınmacılarla karşı karşıya kalıyoruz. Sonra da senin anlattıklarınla...

"Bunca sığınmacıyı bu topraklar kabul edemez"

"Yol geçen hanı" mı Türkiye Erdoğan? Sınırı koruyamadığını, Biden’a verdiğin sözü yerine getirdiğini itiraf ediyorsun. Bunca sığınmacıyı bu topraklar kabul edemez. Kapalı kapılar ardında hangi taahhütlerde bulunduğunu söyle artık millete. Yine mi mal varlığınla tehdit edildin!

Bahçeli'ye:  Erdoğan’ın her söylediğini emir komuta zinciri içinde yerine getiriyor

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sessiz kaldığını Kılıçdaroğlu, "Bahçeli’nin ise hiç sesinin çıkmaması sığınmacıları kabul ettiğinin itirafıdır. Erdoğan’ın her söylediğini emir komuta zinciri içinde yerine getiriyor, sonra da "en milliyetçi benim" diye geçiniyor" dedi.

CHP lideri şöyle devam etti:

Son olarak MHP’ye gönül vermiş, vatansever insanlarımıza seslenmek istiyorum: Bu olanları ülkemize reva gören MHP yönetimine ses çıkarmayacak mısınız?

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU