ABD'de Kovid yoğunluğu: 6 kez vurulduğu halde bir haftadır ameliyata giremedi

Hastanenin yoğun bakım ünitesi yüzde 98 doluluk oranıyla çalışıyor

Teksas eyaletinde Delta varyantı vaka sayılarını artırmış, 10 Ağustos itibarıyla eyalet sakinlerinden en az 10 bini hastaneye yatmıştı (Fox 26)

ABD'de 6 kez vurulan bir kişi, hastanenin Kovid-19 tedavileri nedeniyle dolu olmasından ötürü bir haftadır ameliyata giremedi.

Teksas eyaletindeki Houston bölgesinde yaşayan Joel Valdez, 7 Ağustos'ta bir süpermarketten çıkarken silahlı bir kişinin saldırısına uğramış, boynundan ve omzundan 6 kez vurulmuştu.

Olaydan sonra polisler saldırganın kimliğini tespit etmeyi başarmıştı. Kendrick Green geçen hafta tutuklanmış ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Ben Taub Hastanesi'nde tedavi gören Valdez, mermilerden üçünün omzuna isabet ettiğini söyleyerek "Sol omzum kırıldı ve bunun için ameliyat olmayı bekliyorum" dedi.   

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan, Valdez koronavirüs pandemisinin hastanede yarattığı yoğunluk nedeniyle henüz ameliyata giremedi.

Hastanenin işletmesinden sorumlu Harris Sağlık Sistemi'nin sözcüsü Amanda Callaway, hastanenin yoğun bakım ünitesinin doluluk oranının yüzde 98 olduğunu, hastalardan yüzde 33'ünün Kovid-19 tedavisi gördüğünü söyledi.

Callaway, acil durumlara öncelik verildiğini ve özellikle Delta varyantının vaka sayılarında yarattığı sıçramayla hastanelerin kapasitelerinin epey zorlandığını açıkladı.

Doktorların ameliyatı bekleyen hastaların önceliğini pandeminin yarattığı durumu göz önünde bulundurarak belirlediğini söyleyen Callaway, hastanenin kaynaklarının da sınırlı olduğunu ve sistemin ağır bir yükü taşımaya çalıştığını belirtti.

Delta varyantıyla yeniden kötüleşen koronavirüs pandemisinde uzmanlar maske kullanımı ve aşılanmanın önemini sürekli olarak hatırlatıyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ABD'de çift doz aşı olanların oranı yüzde 52 civarında. 330 milyona yakın kişinin yaşadığı ülkede vaka sayısı yaklaşık 37,5 milyonken, hayatını kaybedenlerin sayısıysa yaklaşık 640 bini buldu.



Independent Türkçe, Fox 26, Business Insider

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU