RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'nın toplantıya katılması engellendi

Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in teklifi AKP ve MHP kontenjanından seçilen uyelerın oylarıyla toplantıya katılmasının engellendiğini belirterek, gerekçeyi "Yangın haberlerine özel hat' üzerınden sansür girişimini deşifre etmem" diye açıkladı

Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AK Parti ve MHP'den seçilen üyelerin oylarıyla RTÜK toplantısına katılmasının engellendiğini açıkladı.

İhsas-ı reyde bulunduğu gerekçesiyle toplantıya katılımının engellendiğini kaydeden Taşçı, "Bunun gerekçesi ise yangın haberlerine "özel hat" uzerınden sansür girişimibi deşifre etmem ve yangın haberleriyle ilgili bugunkü Üst Kurul toplantısında ceza isteminin görüşüleceğini kamuoyuyla paylaşmam" ifadesini kullandı.

Sosyal medya hesabırn üzerinden dün yaptığı bilgilendirmede, RTÜK'un talimatına rağmen yangına ilişkin haber ve göruntülerı paylaşan Fox TV, Haberturk, Halk TV, Tele 1 ve KRT hakkında ceza isteminin karara bağlanacağını duyurduğunu hatırlatan Taşçı, açıklamasının devamında "Ne yonde bır karar çıkacagına, benim nasıl oy kullanacağıma ilişkin en ufak bir İmada dahi bulunmadığım yaptığım paylaşımda açıkça görülecektir" ifadesine yer verdi.

rtukun-chpli-uyesi-ilhan-tascidan-akillara-aciklama-h1567440395-dcde00.jpg
Taşçı konuyu yargıya taşıyacağını kaydetti. Fotoğraf: Twitter

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözkonusu kararın "hukuktan yoksun ve keyfi olduğunu kaydeden Taşçı yargıya başvuracağını da duyurdu.

RTÜK Başkanı Şahin'den açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Üst Kurul toplantısı öncesinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla ihsas-ı rey yapan Üyemiz Sn. İlhan Taşçı’nın sadece ilgili dosyaların görüşülmesi sırasında toplantıdan çıkarılmasını müzakere ettik.

İlgili mevzuat çerçevesinde Üst Kurul’da yapılan oylama sonucunda RTÜK Üyesi Sn. Taşçı’nın sadece bahse konu dosyaların müzakerelerine katılmaması kararı alınmıştır.

Kanallara ceza çıktı

Toplantıda; KRT, Fox TV, Haber Türk, Halk TV ve Tele 1’in orman yangınlarına ilişkin yayınları, hazırlanan İzleme ve Değerlendirme Raporları ışığında incelenerek;  KRT, Fox TV, Haber Türk, Halk TV ve Tele 1’e idari para cezası kesilmesine oy çokluğu ile karar verildi

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU