Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: İstanbul Havalimanı'ndan rekor yükseliş

Listede İstanbul Havalimanı dışında Türkiye'den başka bir havalimanı bulunmuyor

İstanbul Havalimanı 29 Ekim 2018'de kullanıma açılmıştı (Reuters)

Skytrax isimli uçuş araştırmaları şirketi dünyanın en iyi havalimanlarını açıkladı. Bu yıl açıklanan veriler, sektör için hayli dikkat çekici. Zira 10 yıl gibi uzun bir süredir listenin birinci sırasında bulunan Singapur'daki Changi Havalimanı bu yıl dünyanın en iyi havalimanı olma unvanını kaybetti. Zirvede artık Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Webtekno'nun bildirdiğine göre İstanbul Havalimanı'ysa 85 basamak yükselerek 17. sıraya geldi ve dikkatleri üstüne çekmeyi başardı.

Skytrax'ın yayımladığı "Dünyanın En İyi Havalimanları 2021" listesinin ikinci sırasındaysa Tokyo Uluslararası Havalimanı yer aldı. Geçen10 yılın birincisi Changi Havalimanı ise kendisine ancak üçüncü sırada yer bulabildi. Listenin devamındaysa Seul'de bulunan Incheon Uluslararası Havalimanı, Tokyo'daki Narita Havalimanı, Münih Havalimanı, Zürih Havalimanı, Londra Heathrow Havalimanı, Osaka'da bulunan Kansai Uluslararası Havalimanı ve Hong Kong Uluslararası Havalimanı yer alıyor.

İlk 10 sıralaması şu şekilde:

  1. Hamad Uluslararası Havalimanı
  2. Tokyo Uluslararası Havalimanı
  3. Changi Havalimanı
  4. Incheon Uluslararası Havalimanı
  5. Narita Havalimanı
  6. Münih Havalimanı
  7. Zürih Havalimanı
  8. Londra Heathrow Havalimanı
  9. Kansai Uluslararası Havalimanı
  10. Hong Kong Uluslararası Havalimanı

İstanbul Havalimanı 85 basamak birden yükseldi

Öte yandan İstanbul Havalimanı 2021'de dünyanın en iyi 17. havalimanı olarak kayıtlara geçti. 2020'de 102. sırada yer alan ve bir yılda 85 basamak birden yükselen İstanbul Havalimanı yılın en çok gelişen havalimanı ödülüne layık görüldü. Dünyanın en iyi 100 havalimanın sıralandığı listede Türkiye'den başka bir havalimanı bulunmuyor.

Dünyanın En İyi Havalimanları 2021 listesinin tamamı şu adreste.

 

Independent Türkçe, Webtekno

DAHA FAZLA HABER OKU