Vogue'a kapak olan Greta Thunberg: En son üç yıl önce bir şey satın aldım

Genç iklim aktivisti Condé Nast'a ait derginin ilk sayısının kapağında yer aldı

(Alexandrov Klum)

Vogue, ilk sayısında iklim aktivisti Greta Thunberg'in yer aldığı yeni bir İskandinavya yayını çıkardı.

Condé Nast, geçen yıl uluslararası Vogue yayınları listesine editörlüğünü Martina Bonnier'in yapacağını açıkladığı yeni bir dergi ekleyeceğini duyurmuştu.

Piyasaya çıktığı günden itibaren karbon nötr onaylı olacağı taahhüdünü veren yayın, sürdürülebilirliği odak alarak satışa çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsveçli çevreci sanatçı ikilisi Alexandrov Klum tarafından çekilen ilk sayının kapak fotoğrafında Thunberg, ormanlık alandaki bir ağacın altında, bir atın yanında oturuyor.

Thunberg şeftali rengi bir trençkotla sarı ve beyaz renklerde ince bir elbise giymiş.

Fotoğrafa eşlik eden röportajda hızlı modanın sonuçlarından bahseden Thunberg şunları söylüyor:

En son üç yıl önce yeni bir şey satın aldım ve o da ikinci eldi. Tanıdıklarımdan bir şeyler ödünç alıyorum sadece.

Thunberg, kapak fotoğrafını tanıtan bir sosyal medya paylaşımında da moda sektörünün tümüne seslendi.
 


Sektördeki yeşil göz boyamadan bahsetmeden önce "Moda endüstrisi iklimsel ve ekolojik krize büyük katkıda bulunuyor. Bazıları birçok kişinin tek kullanımlık olarak gördüğü hızlı moda ürünlerinin tadını çıkarsın diye dünyanın dört bir yanında sömürülen sayısız işçi ve topluluk üzerindeki etkisinden bahsetmiyorum bile" diye yazdı.

Birçokları kendilerini 'sürdürülebilir', 'etik', 'yeşil', 'iklim nötr' veya 'adil' olarak tanımlayan kampanyalara uçuk miktarlar harcayarak moda endüstrisi sorumluluk almaya başlıyormuş gibi gösteriyor. Ama açık olalım: Bu neredeyse her zaman yeşil göz boyamadan başka bir şey değil.

Dünyanın bugün şekillendiği haliyle kitlesel çapta moda üretemez veya 'sürdürülebilir' tüketemezsiniz. Sistem değişikliğine ihtiyaç duymamızın birçok nedeninden biri de bu.

Vogue İskandinavya, çevreciliğe olan bağlılığını internet sitesinde özetledi:

Basılı hiçbir yayının tamamen sürdürülebilir olamayacağının farkında olsak da kullandığımız malzemelerin ve ilk yılımız boyunca telafi edeceğimiz 450 ton karbondioksitin gezegenimiz üzerinde mümkün olan en düşük etkiyi bırakması için her türlü önlemi alıyoruz.

Dergimizde yer verdiğimiz ilham verici kişilerin ve sizlerle paylaştığımız değerlerin okuyucularımıza, hepimizin yuva dediği bu gezegende daha küçük etkisi olan bir yaşam tarzı yaratma yolunda daha büyük bir adım atmaları için yardım edeceğini umuyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU