Bakan Gül: Yanan alanlara tek bir çivi çakılmasına izin vermeyeceğiz

Yangınların adli boyutlarının çok yönlü titizlikle yürütüldüğünü belirten Gül, "Bu konuda bütün soruşturmaları büyük titizlikle takip ediyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Muğla'nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi'nde yangından zarar gören ilçelerde incelemede bulundu.

Yangın bölgelerinde yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, "Bu sıkıntıların hep beraber üstesinden gelmeye çalıştık. Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun dileklerini iletmek isterim. Kurumlarımız, tüm ekipmanları ve donanımlarıyla hep birlikte el ele verdik" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Asla ve asla hiçbir yapılaşmaya, imara, orman dışı hiçbir amaca kullandırtmayacağız"

Gül, yangında kaç ağaç yandıysa, orayı eski haline getireceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

Yanan yerleri yeşillendireceğiz. Asla ve asla hiçbir yapılaşmaya, imara, orman dışı hiçbir amaca kullandırtmayacağız. Bu bizim hem Anayasamızın amir hükmü, emredici hükmü hem bizim doğaya olan saygımız, inancımız. Asla ve asla orada yanan ağaçların yeri farklı amaçla kullanılmayacak. Buna müsaade etmeyeceğiz. Bir çivi bile çakılmasına izin vermeyeceğiz. Hep beraber takipçisi olacağız. Yeşil vatanımızı da hep birlikte koruyacağız.

Gül, yangınların adli boyutlarının da çok yönlü titizlikle yürütüldüğünü belirterek, "Tüm yangınlarla ilgili soruşturmaları hem adli hem idari tüm mercilerimiz, kolluğumuz takip ediyor. Bu konuda bütün soruşturmaları büyük titizlikle takip ediyoru" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU