Galatasaray, Avrupa Ligi'nde boy gösterecek... Tüzemen: İskoç takımları çok koşup, iyi mücadele eder, Galatasaray erken gol bulup bu direnci yıkmalı

Galatasaray, PSV Eindhoven'a elenmesinin ardından Avrupa Ligi'nde St. Johnstone ile karşılaşacak. Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın son durumunu ve İskoç temsilcisi karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde İskoçya'nın St. Johnstone takımıyla karşılaşacak / Fotoğraf: AA

Galatasaray, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli ikinci organizasyonu UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçına çıkıyor.

Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde Hollanda'nın köklü kulüplerinden PSV Eindhoven'a elenmesinin ardından yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

St. Johnstone ile oynanacak 3. ön eleme turu maçı İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak. Müsabakayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Sandro Scharer yönetecek. Scharer'in yardımcılıklarını Bekim Zogaj ve Jonas Erni üstlenecek.

Galatasaray, St. Johnstone karşısında Emre Akbaba, Cicaldau, Fatih Öztürk, Jimmy Durmaz ve Ozornwafor'dan yararlanamayacak. Henüz lisansı çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan da müsabakada forma giyemeyecek. 

 

Galatasaray sezona Fatih Terim olmadan start verdi

İstanbul temsilcisi, ertelenen seçimler nedeniyle yeni sezona Selçuk İnan önderliğinde başladı. 

Yeni yönetimin belli olmasının ardından görevine dönen Fatih Terim'in öğrencileri, PSV Eindhoven maçı öncesi iki hazırlık maçı oynadı.

27 Haziran'da Dinamo Bükreş ile karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, Aytaç Kara'nın golleriyle sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı.

İkinci hazırlık maçını Kasımpaşa ile oynayan Galatasaray, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan, Aytaç Kara ve Emre Akbaba'nın golleriyle rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Sarı-kırmızılılar, iki hazırlık karşılaşmasının ardından sezonun en önemli maçına PSV Eindhoven karşısında çıktı.

21 Temmuz'da Phillips Stadı'nda rakibine konuk olan Galatasaray, sahadan 5-1'lik yenilgiyle ayrılarak tur şansını mucizelere bıraktı.

28 Temmuz'daki rövanş maçında da rakibine diş geçiremeyen Fatih Terim'in öğrencileri, sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ne erken veda etti.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden İstanbul temsilcisi, 3. ön eleme turunda İskoçya temsilcisi St. Johnstone ile eşleşti.

Sarı-kırmızılı ekip turu geçmesi halinde play-off'ta Danimarka ekibi Randers ile karşılaşacak.

 

 

St. Johnstone 5 maçta 1 galibiyet aldı

İskoçya'nın en üst ligi Premiership'te mücadele eden St. Johnstone, yeni sezon öncesi 4'ü hazırlık maçı olmak üzere 5 kez sahaya çıktı.

13 Temmuz'da ilk hazırlık maçını Preston ile oynatan İskoç ekibi, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

İkinci maçında Aberdeen'e konuk olan St. Johnstone maçı golsüz eşitlikle tamamladı.

21 Temmuz'da Arbroath deplasmanından 4-1'lik galibiyetle ayrılan Davidson'ın öğrencileri, son hazırlık maçında ise Fleetwood Town ile berabere kaldı.

Premiership'teki ilk resmi maçını 31 Temmuz'da Ross County ile oynayan İskoç ekibi, deplasmandan 0-0'lık eşitlikle döndü.

 

Levent Tüzemen-Twitter.jpg
Levent Tüzemen / Fotoğraf: Twitter

 

"Galatasaray erken gol bulup bu direnci yıkmalı"

Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın son durumunu ve St. Johnstone karşısındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'ın bu sezon ikisi hazırlık ikisi de ön eleme olmak üzere oynadığı 4 maçta da beğenmediğini dile getiren Tüzemen, "Oyun olarak çok beğenmedim. Çünkü Fatih Terim'in transferlerin tamamı bitmediği için kadroyu tam olarak oturtamadığına tanık oldum. Üçlü savunma denemesinin de fiyasko olduğunu gördüm" dedi.

"St. Johnstone maçı Galatasaray için dönüm noktası olacaktır"

"St. Johnstone maçı Galatasaray için dönüm noktası olacaktır" diyen Tüzemen, PSV Eindhoven karşısında alınan yenilginin takım üzerinde olumsuz etki yaratmayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

PSV Eindhoven maçı olumsuzluk yaratmaz, o maçın unutulduğunu düşünüyorum. Çünkü kadro derinliği yaratılmadı. Galatasaray, St. Johnstone'a elenirse takıma çok olumsuz yansır. Bu olumsuzluk Süper Lig'de de ciddi bir travma yaratabilir.

St. Johnstone karşısında sarı-kırmızılı ekipte forma giymesi muhtemel isimlere de değinen Tüzemen, "Cicaldau ve van Aanholt oynamayacak listeye yazılmadı. Sağ bek Boey'in de ne vereceğini bilemiyorum. İki kanatta da oynayabiliyor. Solda Boey'i kullanıp sağda Yedlin ile maça çıkabilir. Galatasaray'ın golcü tercihinde Diagne'yi tercih edeceğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

"Geçen yılki katkılarının çok az olduğunu düşünürsek gitmeleri takımı etkilemez"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Sofiane Fegholi ve Radamel Falca'ya kendilerine takım bulmalarını söylediğini duyurmuştu.

Tüzemen, iki oyuncunun durumunun takımı çok fazla etkilemeyeceği görüşünde:

Feghouli ve Falcao'nun arkadaşlarıyla çok samimi olduklarını düşünmüyorum. Bu ikilinin yüksek ücret almalarına rağmen geçen yılki katkıları çok az olduğunu düşünürsek gitmeleri takımı etkilemez. Burada sorun şu: Yönetim bu iki oyuncuyu nasıl gönderir? Sonuçta aldıkları paraları dışarıda bulmaları pek mümkün değil Büyük ihtimalle Galatasaray bu oyuncuların bir bölüm parasını ödemeyi taahhüt edebilir. Özellikle Falcao kişilikli bir tavır gösterip Galatasaray'a fazla yük olmamaya çalışır. Falcao, Mustafa Cengiz döneminde maaşından 500 bin euro indirim yapmıştı ama Feghouli bir kuruş indirime gitmedi. Feghouli'nin parasının tamamını almadan gideceğini tahmin etmiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Galatasaray erken gol bulup bu direnci yıkmalı"

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Galatasaray'ın nasıl bir oyun sergileyeceğinin bilinmediği için yorum yapmanın doğru olmayacağını düşünen Tüzemen, maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Galatasaray'ın ne oynayacağını tahmin edemediğimiz için maçla ilgili bir yorum yapmak yanlış olur. Ancak İskoç takımları geleneksel yapıları itibariyle çok koşup, iyi mücadele ederler ve gol yeseler dahi asla bozulmazlar. Bu direnci sergilemeye çalışırlar. Galatasaray erken gol bulup bu direnci yıkmalı diye düşünüyorum. Ondan sonra gol ve golleri bulabilirler.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU