Arınç: Cumhurbaşkanı orman yangınları nedeniyle DDK'yı görevlendirmelidir

Bülent Arınç açıklamasında "DDK görevlendirilmediği takdirde tüm kusur, kabahat, ihmal ve hatalar doğrudan Cumhurbaşkanına yöneltilir ve bu durumdan Cumhurbaşkanının şahsı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zarar görür" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

Eski TBMM Başkanı, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç son günlerde Türkiye'nin farklı yerlerinde çıkan ve bir kısmı hala devam eden orman yangınlarıyla ilgili Devlet  Denetleme Kurulu'nun görevledirilmesini istedi.

Arınç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada orman yangınlarıyla mücadelede yetkili kişi ve kurumların çelişkili ifadeler verdiğini belirtti. 

Yangın söndürme uçaklarının eksikliği üzerine devam eden tartışmaları hatırlatan Arınç, "Evi eski olan vatandaşlar, 'Keşke bizim evimiz de yansaydı' diyecek" ifadelerini kullanan AK Partili Gündoğdu Belediye Başkanı Mehmet Özeren için de isim vermeden "sorumsuz belediye başkanı" değerlendirmesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşananları "iletişim kazası" olarak yorumlayan Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerin arttığı tespitinde bulundu.

Cumhurbaşkaı Erdoğan'a DDK'yı görevlendirme çağrısında bulunan Arınç, "DDK görevlendirilmediği takdirde tüm kusur, kabahat, ihmal ve hatalar doğrudan Cumhurbaşkanına yöneltilir ve bu durumdan Cumhurbaşkanının şahsı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zarar görür" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU