Amazon'un CEO'suna sahnede protesto

Amazon CEO'su Jeff Bezos, Las Vegas'ta katıldığı bir etkinlikte, bir anda sahneye çıkarak Amazon'un çalıştığı tavuk çiftliklerini eleştiren bir kadın tarafından protesto edildi

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenenlenen bir etkinliğe katılan Amazon CEO’su Jeff Bezos, aniden sahneye çıkan bir kadın tarafından protesto edildi. 

Olay, Amazon’un uydu yollama projelerinin ele alındığı re:Mars adlı etkinlikte, Jeff Bezos’un moderatörün sorularını yanıtladığı sırada gerçekleşti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir anda sahneye çıkan kadının “Benim adım Priya Sawhney ve Amazon’un hayvanların canice suiistimal edildiği tavuk çiftliklerinde bulundum” demesinin ardından güvenlik görevlileri müdahale etti. 

Kadın, sahneden indirilirken “Jeff lütfen! Sen dünyadaki en zengin adamsın, hayvanlara yardım edebilirsin” diye bağırdı. 

Sawhney’nin indirilmesinin hemen ardından moderatöre dönen Bezos’un “Buna bir cevabın var mı?” tepkisi salonda gülüşmelere neden oldu. 

Olayın ardından konuşan Las Vegas polis memuru Laura Meltzer, 30 yaşındaki Sawhney’nin “kusurlu izinsiz giriş” şüphesiyle tutulduğu ve ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. 

San Francisco merkezli “Doğrudan Eylem Her Yerde” (Direct Action Everywhere) adlı aktivist ağının sözcüsü Matt Johnson ise Sawhney’nin Amazon’a ürün sağlayan Kaliforniya’daki tavuk çiftliğinin koşullarını protesto ettiğini söyledi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU