İbiza, yasadışı partilere sızacak "yabancı uyruklu dedektifler" arıyor

"Partileri düzenleyenler halkın tanıdığı kişiler. Bu nedenle polise bilgi sızması, birilerinin ihbar etmesi zor oluyor. Biz de dışarıdan yardım almaya karar verdik"

Yabancı dedektiflerin 30-40 yaşları arasında olması isteniyor (AFP)

Dünyanın en popüler turizm ve eğlence merkezlerinden İspanya'nın İbiza adasında yetkililer, yasadışı partilere sızarak, Kovid-19 kısıtlamalarını ihlal edenleri tespit edecek yabancılardan oluşan dedektif ekibi kurmayı planlıyor.

Önlemlere göre sadece dış mekanda etkinlik düzenlenebilen adada, restoranla barlarda kişi sınırlaması var ve çoğu gece kulübü kapalı. Evlerde saat 01.00-06.00 arasında kalabalık gruplar halinde toplanmak da yasak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasadışı partilerin organizatörlerine 600 bin euroya (yaklaşık 6 milyon TL) kadar para cezası veriliyor.

Ancak buna rağmen adada, özellikle son iki haftada vaka sayısı artıyor. Yetkililer bu artıştan, cezalara rağmen sayıları giderek çoğalan yasadışı partileri sorumlu tutuyor.

"Polis, yerel halk tarafından tanındığı için partilere sızmanın zor olduğunu bildiriyor. Bu yüzden yardım için dışarıya bakmamız gerekiyor" diyen ada yetkililerinden Mariano Juan, yabancı dedektifleri bulmak için bir şirketle görüştüklerini söyledi:

Partilere turistler de burada yaşayanlar da katılıyor. Düzenleyenler halkın tanıdığı kişiler. Bu nedenle polise bilgi sızması, birilerinin ihbar etmesi zor oluyor. Biz de dışarıdan yardım almaya karar verdik. Yerel yönetim olarak iki haftadır bu partileri polise bildirecek bir ekip kurulması için bir şirketle konuşuyoruz. Kısa süre içinde bu ekibin kurulup göreve başlayacağını düşünüyorum.

Ancak yerel yetkililerin bu hamlesi tartışma yarattı. İbiza'nın bağlı olduğu Balear Adaları'nı yöneten Sosyalist Parti, yabancı dedektif fikrini ağır şekilde eleştirdi. Parti sözcüsü Vicent Torres, adadaki yetkililerin, ‘sorumsuzca davranarak kendilerinin onaylayamayacağı öneriler yerine yasal dayanağı olan ciddi öneriler' sunmasını istedi.

 

Independent Türkçe, Guardian, Diken

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU