TOMA'lar bu kez orman yangına müdahale etti

Emniyet Genel Müdürlüğü görüntüleri, "TOMA'larımız yangınlara müdahale için görev başında" notuyla paylaştı

29 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarının büyük bir kısmı kontrol altına alınırken 4 ildeki 9 yangına ise müdahale sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havadan ve karadan yapılan yangın söndürme çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü de destek vermeye başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, TOMA’ların yangınlara müdahale ederken çekilen görüntü ve fotoğraflarını Twitter’dan “TOMA’larımız yangınlara müdahale için görev başında. Alevlerle savaşımız devam ediyor. Orman yangınları ile mücadeleye aralıksız destek veriyoruz” notuyla paylaştı.

112 TOMA Antalya ve Muğla’ya gönderildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Antalya ve Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye 112 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk etti.

AA muhabirinin Emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, orman yangınlarının etkili olmaya başladığı ilk anlardan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğünce, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere diğer illerden Antalya ve Muğla'ya 112 TOMA gönderildi.

Araçlar her iki ildeki orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan diğer illerde çıkan orman yangınlarında ise o ildeki görevli TOMA'lar kullanılıyor.

Yangın çıkması muhtemel illerde de söz konusu araçlar müdahaleye hazır bekletiliyor.

Emre Kınay çağrı yapmıştı

Günlerdir kontrol atlına alınamayan orman yangınlarına müdahale konusunda yaşanan yetersizlik tartışılırken vatandaşlar TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de tüm imkanları ile seferber edilmesi çağrılarında bulunuyordu.

Sanatçı Emre Kınay da sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, "Her yangında koşan piyade, jandarma niçin bu yangında kimseye yardım etmiyor? Niçin Azerbaycan’dan gelen 100 asker sahada? Niçin duran uçaklar, ufacık bir müdahaleyle çalışacakken çalışmıyor? Niçin ülkenin bütün kaynakları, insanların üzerine su sıkan TOMA’lar niçin orada çalışmıyor? Sorduğumuz şey bu. İnsan gibi soruyoruz" demişti.

Milli Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Yangınlarda 400’den fazla Mehmetçik, 3 İHA, 4 helikopter, 2 çıkarma gemisi 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek her türlü ilave göreve hazırdır" mesajı vermişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU