ABD, savaş sırasında kendisine destek sağlayan 50 binden fazla Afganı ülkesine götürecek

Yeni mülteci programının ABD'nin fonladığı projeler, ABD merkezli devlet dışı kurumlar ve medya kuruluşları için çalışmış olan Afganları kapsayacağını belirtildi

Operation Allies Refuge görevi kapsamında SIV programı dahilindeki 50 bin ve daha fazla Afgan mültecinin ABD'ye getirilmesi planlanıyor / Fotoğraf: AP

ABD'deki Biden hükümeti, bazı Afganların ABD'ye mülteci olarak kabul edilmeleri için yeni bir program başlatacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamayı ABD'li idari bir yetkili ve 2 kaynak yaptı.

Üç kaynağın verdiği bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Priority Two adlı mülteci programını bugün açıklaması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi.

ABD'nin Afganistan'dan tüm askeri birliklerini çekeceği 31 Ağustos'a bir ay kala, radikal İslamcı Taliban grubu Afganistan'daki önemli eyaletlerin merkezlerini ele geçirmeye çalışıyor.

Kimleri kapsayacak?

ABD'nin Afganistan'daki 20 yıllık savaşı sırasında kendisine destek sağlamış Afganların Taliban'ın hedefi haline gelmesinden dolayı, ABD'deki milletvekilleri ve müdafaa grupları risk altındaki Afganlara yardım edilmesi için Başkan Biden'e baskı yapmaktaydılar.

ABD'li idari yetkili, yeni mülteci programının ABD'nin fonladığı projeler, ABD merkezli devlet dışı kurumlar ve medya kuruluşları için çalışmış olan Afganları kapsayacağını belirtti.

Yeni mülteci programı kapsamındaki Afganlar, ABD hükümeti için çalışmış tercümanların ve onların ailelerinin dahil olduğu Özel Göç Vizesi (SIV) programına girmeyi başaramamış kişilerden oluşuyor.

Operation Allies Refuge görevi kapsamında SIV programı dahilindeki 50 bin ve daha fazla Afgan mültecinin ABD'ye getirilmesi planlanıyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU