Montrö bildirisine imza atan 5 emekli amiral AYM'ye başvurdu

'Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin bildiriye imza attıkları nedeniyle haklarında soruşturma açılan 104 emekli amiralden 5’i, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu

Fotoğraf: AA

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile "sarıklı cübbeli" amiral hakkındaki açıklamaya imza attıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ve adli kontrol kararı uygulanan 104 emekli amiralden 5’i, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre dilekçede, amirallerin ifade özgürlüğü kapsamında kalan açıklama nedeniyle soruşturmaya tabi tutuldukları ve polis nezaretinde ifadeye gittikleri belirtilerek, haklarında yurtdışı çıkış yasağı uygulandığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilekçede, amirallerin "ifade özgürlüğü, lekelenmeme hakkı, seyahat özgürlüğü ve özgürlük hakkının” ihlal edildiği kaydedildi.

"Yargıtay dahil pek çok kurum hedef aldı"

Emekli askerlerin avukatı Hüseyin Ersöz tarafından AYM'ye sunulan dilekçede, amirallerin Montrö ve sarıklı amiral açıklamasının, bazı kurum ve kişiler tarafından muhtıra benzeri bir girişim olarak yansıtılmaya çalışıldığı, karalama kampanyası başladığı vurgulandı. Dilekçede, dava açılması durumunda temyiz incelemesine bakacak olan Yargıtay da dahil pek çok kurum tarafından yapılan açıklamalarla amirallerin hedef alındığı belirtildi.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU