Yunanistan tarafından açılan ateşle ölen Durgun'un arkadaşı: Göçmenlere kötü muameleye tepki gösterdik, üzerimize ateş ettiler

Olayın tanığı Şenel, sınırı geçen göçmenlere kötü davranan Yunan askerlerine tepki gösterdiklerini, bunun üzerine sınırın karşı tarafından üzerlerine ateş açıldığını söyledi

Yunanistan tarafından açılan ateşle hayatını kaybeden Mehmet Durgun / Fotoğraf: Twitter

Edirne'nin Meriç ilçesi Adasarhanlı köyünde yaşayan Mehmet Durgun (43) ve Süleyman Şener (50) dün Meriç nehri kenarında gezerken Yunanistan tarafından ateş açıldı. Başından vurulan Mehmet Durgun olay yerinde hayatını kaybetti.

Durgun’un olay anında yanında bulunan Süleyman Şener yaşananları Independent Türkçe’ye anlatı.

Adasarhanlı Köyünde  ikamet eden Süleyman Şenel olay günü sıcak havadan bunaldıkları için Meriç’in kıyısına indiklerini söyledi. Bu sırada sınırın diğer tarafında Yunan güçlerinin 30 kişilik göçmen grubuna müdahale ettiğine tanık olduklarını belirten  Şenel, şöyle konuştu:

Karşı tarafta yaklaşık 30 kişi mülteci vardı, polis ya da sınır devriyesi olan bir araç geldi ve bu insanlara bağırmaya ve darp etmeye başladı. Mehmet nehir tarafından bağırarak,  ‘Neden vuruyorsunuz, yazık degil mi?’ diye tepki gösterdi. Karşı taraftan ateş açıldı. İlk kurşun burnumun önünden geçti. Daha sonra 3 kurşun daha geçti ve Mehmet gözünün altından vurdu. Ben hemen çalılıkların arasından setin diğer tarafına geçtim. Muhtar ve bakkalı aradım. Korktuğum için olduğum yerden çıkmadım. Muhtar ve köylüler geldikten sonra jandarma ve kaymakamlığa haber verdik. Mehmet’in ölümüne çok üzüldüm.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU