Pervin Buldan: 23 Haziran’da İstanbul’da AKP’ye bir kez daha sandıkta ders vermeyi iple çekiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin bayramlaşma programları çerçevesinde Kars'taydı. Buldan, barış ve özgürlüklerin ancak AK Parti’nin gidişiyle gelebileceğini söyledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin Kars'taki bayramlaşma programına katıldı. 

Buldan bayramlaşma programında 23 Haziran'da tekrar edilecek İstanbul seçimine değindi "23 Haziran'ı iple çekiyoruz" dedi: 

"7 Haziran’da, 1 Kasım’da, 24 Haziran’da başardık. 31 Mart’ta her türlü engellemeye rağmen başardık ve başarmaya devam edeceğiz. Milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı rehin olarak tutan, belediyelerimize kayyım atayan anlayışa karşı yeni bir demokrasi yolu açmak için önümüzde bir fırsat daha var. 31 Mart tarihinde büyük bir başarının altına hep birlikte imza attık... Şimdi 23 Haziran’ı bekliyoruz. 23 Haziran’da İstanbul’da bir kez daha AKP’ye ve AKP’nin adayına sandıkta ders vermeyi iple çekiyoruz."

Pervin Buldan demokratik siyasetin yollarının AK Parti gittikten açılacağını söyledi: 

"AKP gidene kadar, AKP iktidardan düşene kadar mücadele devam edecek. Çünkü biz biliyoruz ki AKP gittikten sonra bu ülkeye demokrasi gelecek, barış gelecek. AKP gittikten sonra demokratik siyasetin yolları açılacak. AKP gittikten sonra bu ülkede çocuklar, gençler ve kadınlar geleceklerine umut ve güvenle bakacaklar."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU