Loki'nin yönetmeninin ardından senaristi de ensest tartışmasına dahil oldu

Michael Waldron, Loki'nin tepki çeken final bölümünü savundu

Loki'nin son bölümünün bugüne kadar yayımlanan Marvel dizileri arasında en çok izlenen final olduğu açıklanmıştı (Disney+)

Disney+'ta yayımlanan Loki'nin baş senaristi Michael Waldron diziye ismini veren karakterin Sylvie'yle yaşadığı, tartışma yaratan aşka dair konuştu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Loki'nin ilk sezonunun tamamından sorumlu olan Waldron, Insider'a verdiği röportajda dizinin aldığı eleştirilere dair düşüncelerini açıkladı.

Fesatlık Tanrısı'nın farklı varyantları olarak ekranlara gelen Loki ve Sylvie'nin öpüştüğü sahnenin ensest eleştirisi almasına gülen Waldron şu ifadeleri kullandı:

Senaristler odasında oturduğumuzda ensestin gündeme geleceğini umuyor muyduk? Hayır, ummuyorduk. Kendilerinin farklı varyantlarına aşık olan bir karakterin hikayesini anlattık. Bunun alışılmadık tarzda ilginç bir hikaye olduğunu biliyorduk.

Söz konusu ilişkinin doğru veya yanlış olup olmadığına dair detaylı bir açıklama yapmayan Waldron şunları ekledi:

Diziyi üretenler olarak bir yol seçip hikayeyi anlatmamız gerekiyordu.

Dizinin yönetmeni Kate Herron da tartışmalara dair şunları söylemişti:

Twitter'da tartışmaları takip ediyorum. Bunlara dair her zaman fikir belirtmiyorum çünkü diziyi ben yaptığım için, 'Arkadaşlar bu aslında…' diye başlayan cümleler kurmamı istemezler. Bence sanatın bütün amacı bu, tartışmaya açık olmalı. Benim yorumum ikisinin de Loki olduğu ancak aynı kişi olmadığı yönünde. Onları erkek ve kız kardeş gibi görmüyorum. Tamamen farklı geçmişlere sahipler ve bence bu karakter açısından son derece önemli. Evren ve kader açısından bir nevi aynı role sahipler ama aynı kararları vermeyecekler.

Sylvie'yi oynayan Sophia Di Martino ise şu ifadeleri kullanmıştı:

 Bazı izleyicilerin, bir aşk hikayesi olduğu için buna kapılacağını bekliyordum. Kararsız bazı şüphecilerin de olacağını biliyordum.

Öte yandan Loki'nin ikinci sezonla geri dönecek olması ilişkinin nasıl süreceğine yönelik tartışmaların devam edeceğine işaret ediyor

 

Independent Türkçe, Insider, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU