Kılıçdaroğlu: İzin versinler yangınlara biz müdahale edelim

CHP lideri paylaşımında "Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarının ardından kamuoyuna yansıyan "THK'de yangın söndürme uçağı yok" tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim.

Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

THK'de telefona santral memuru çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün yaptığı açıklamada uçak kiralamak için THK'yi aradığını ancak telefona bakan santral memurunun "Yarın sabah görüşebilirsiniz saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor" dediğini aktararak, "Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık" diye konuşmuştu.

THK kayyumu ormanlar yanarken düğüne gitmiş

Türk Hava Kurumu kayyumu Cenap Aşçı da CNN Türk’e bağlanarak yaptığı açıklamada "Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım. Orada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız da aramış, ona da ulaşamadık hakkını helal etsin. Ondan da özür diliyoruz bu anlamda” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU