Muğla Belediye Başkanı Gürün: THK'de görüşecek yetkili bulamadık

Osman Gürün, THK'de görev yapan santral memurunun "Yarın sabah görüşebilirsiniz. Saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor" dediğini aktardı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, orman yangınlarına karşı mücadele etmek için Türk Hava Kurumu'nu (THK) uçak kiralamak için aradığını, ancak "Burada kimse yok. Herkes saat 15.30'da çıktı. Yarın sabah görüşebilirsiniz" yanıtını aldığını açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Halk TV canlı yayına katılarak orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

THK'yi aradığında santral memuruyla konuşabildiğini belirten Gürün şunları kaydetti:

Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama arkadaş, 'Yarın sabah görüşebilirsiniz saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor' dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Burada uçak olamadı"

Gürün, yanıgına müdahale için önce 2 sonra 3 helikopter görevlendirildiğini ancak hava kararınca helikopterlerin uçamaz hale geldiğini aktardı.

Gürün şöyle devam etti:

O helikopterin taşıdığı su miktarı yangına müdahale için çok yeterli değil. Uzmanların söylediği ve bizim bildiğimiz, yangın uçaklarının çok daha etkin bir şekilde müdahale edebildiği. Ama burada bir uçak olamadı ve şu anda orman yangını devam ediyor.

 

 

Halk tv, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU