Türkiye, yangına teslim oldu: 2 günde 17 ilde 58 orman yangını meydana geldi

Ülke genelindeki yangınlara ilişkin açıklama yapan Pakdemirli, 42 yangının kontrol altına alındığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülke genelinde çıkan yangınlara ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye genelinde 28-29 Temmuz'da 17 ilde toplam 58 orman yangınının çıktığını aktaran Pakdemirli, bu yangınlardan 38'ini kontrol altına aldıklarını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pakdemirli, Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, Mersin, Muğla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde toplam 20 yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Yangınları kontrol altına almak için 2 İHA, 3 uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter, 680 arazöz ve 4 bin personelimiz görevde. Bu süreçte tüm zor şartlara rağmen var gücüyle çalışan orman kahramanlarımıza, onları destekleyen tüm kamu kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Pakdemirli, Marmaris'te bir kişinin daha yangın nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece yangın kaynaklı can kaybı sayısı 4'e yükseldi.

42 yangın kontrol altına alındı

Pakdemirli, sosyal medya hesabından, yangının kontrol altına alındığı bölgelerin sayısına ilişkin de açıklama yaptı.

"Bu savaşta başta orman kahramanlarımız, kamu kurumlarımız ve tüm halkımız; cansiparene, özenle, tüm gücümüzle geleceğimiz için savaşıyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları bizimle. Canımız yanıyor. Söndüreceğiz" diyen Pakdemirli'nin paylaştığı tabloya göre, 42 yangın kontrol altına alındı, 21 yangın bölgesinde ise çalışmalar devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU