Prenses Diana'nın düğünde giydiği ayakkabıda Prens Charles'a gizli bir mesaj olduğu ortaya çıktı

Galler Prensesi'nin ayakkabısı 542 payet ve 132 inciyle süslenmişti

Prenses Diana 1997'de trafik kazasında yaşamını yitirdi (AFP)

Ayakkabıları yapan kunduracı, 40 yıl önce Prenses Diana'nın düğün günü giydiği süet ayakkabının altına Prens Charles için gizli bir mesaj çizildiğini açıkladı.

El yapımı ayakkabı ve çantaları 1970'lerde moda dergilerinde fazlasıyla yer alan Clive Chilton, Diana'nın düğün ayakkabısını yapması için tutulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chilton, The Daily Mail'e yaptığı açıklamada, tasarımcı Elizabeth Emanuel'in kendisine gelip sadece "özel bir müşteriyle" tanışmasını söylediği için Galler Prensesi'yle ilk buluşmasının sürpriz olduğunu ve Diana'yı orada ayaklarının ölçülmesini beklerken bulduğunu söyledi.

Ayakkabıcı, Diana'yı gelin ayakkabısı için kalp şeklinde bir stil seçen "çok utangaç, tatlı, güler yüzlü genç bir kız" diye tanımladı. Chilton'ın atölyesindeki herkesin yapımında ve son rötuşlarında uğraş verdiği ayakkabının yapımı 6 ay sürdü.

Chilton, ayakkabıların Diana'nın Charles'tan daha uzun görüneceğine dair "ana endişesini" gidermek için alçak topuklu olduğunu ve 542 payet ve 132 inciyle süslendiğini söyledi.

Ancak ayrıntılara gösterilen özen sadece ayakkabının üst kısımlarıyla sınırlı değildi.

Ayakkabı tabanın orta kısmının alt tarafında, C ve D harfleriyle aralarında altın bir kalp ve çiçek motifinin boyandığı gizli bir detay da vardı.

Ayakkabının altının, kimse görmese bile "harika" görünmesinin "önemli" olduğunu söyleyen Chilton, "Eğer tökezleseydi çok daha fazlasını görürdünüz!" diye ekledi.

 

 

Diana'nın düğün ayakkabısı zarif olsa da, 1981'de St. Paul Katedrali'ndeki düğüne ipek taftası, antika dantel elbisesi ve 7,6 metre uzunluğundaki kuyruğu damga vurmuştu.

İkonik elbiseyi tasarlayan Elizabeth ve David Emanuel, The Daily Mail'e, Diana'nın babası Earl Spencer'la kiliseye yaptığı yolculuk sırasında elbisenin "beklediklerinden çok daha fazla" kırıştığını söyledi.

Ancak Elizabeth nihayetinde elbisenin "kusurlarına" rağmen, Diana'nın vagondan çıkarkenki etkisinin "çok romantik" olduğunu ifade etti:

At arabasından inerkenki hali gördüğüm en harika görüntüydü. Kozasından çıkan, kanatlarını açıp uçmak üzere olan bir kelebeğe benziyordu.

Diana, Charles'la 29 Temmuz 1981'de televizyondan da yayımlanan ve birçok kişinin "masalsı düğün" ve "yüzyılın düğünü" diye tanımladığı bir törenle evlendi. Dünya çapında tahminen 750 milyon kişi tarafından izlendi.

1992'de ayrılan çift, 15 yıllık evlilikten sonra 1996'da boşandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU