Yüzüklerin Efendisi'nin yıldızı: Yapımcılar, bir Hobbit'i öldürmesi için Peter Jackson'a baskı yaptı

"İyi ki bu yaşanmadı yoksa ben öldürülürdüm"

Üçlemenin ilk filmi Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2001'de vizyona girdi (New Line Cinema)

Sinema tarihinin en başarılı film serilerinden Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeni Peter Jackson'ın, çekimler sırasında yapımcıların baskısı altında kaldığı ortaya çıktı.

Popüler seride Meriadoc "Merry" Brandybuck'ı canlandıran Dominic Monaghan, J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanan filmlerde yapımcıların, 4 Hobbit'ten birini öldürmesi için Jackson'ı sıkıştırdığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak kitaplarda Frodo Baggins (Elijah Wood), Samwise Gamgee (Sean Astin), Peregrin "Pippin" Took (Billy Boyd) ve Merry hayatta kalıyordu.

Monaghan, IGN'le yaptığı ve dün yayımlanan röportajda ünlü yönetmenin, yapımcıları dinlemediğini söyledi. Yıldız oyuncu, Hobbitlerin hayatta kalması konusunda da mutlu. Zira Monaghan, "kurbanın" kendisi olacağını düşünüyor:

İyi ki bu yaşanmadı yoksa ben öldürülürdüm... Frodo ve Sam'i öldürmelerine imkan yoktu. Dolayısıyla geriye sadece Merry ve Pippin kalıyordu. Pippin'i de öldürmezlerdi çünkü onun Gandalf'la (Ian McKellen) olan hikayesi çok güçlüydü. Kesinlikle ben öldürülürdüm. Bence Pete (Peter Jackson), 'Bu başarılı eser ve metne yakın olmamız gerekiyor' demekte epey haklıydı. Yani Jackson kendi bildiğini okudu. Bunun olmamasına şükrediyorum.

Öte yandan Yüzüklerin Efendisi hayranları, J.R.R. Tolkien'in yarattığı Orta Dünya evreninde geçecek Amazon dizisi için bekleyişini sürdürüyor.

Evrenin destansı İkinci Çağı'dan kahramanca efsaneler işlenecek hikaye, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'nde işlenen olaylardan binlerce yıl öncesinde geçecek. Dizide Cynthia Addai-Robinson, Joseph Mawle, Sir Lenny Henry, Peter Mullan ve Morfydd Clark gibi isimler rol alacak.

İlk sezonu 8 bölümden oluşan ve maliyeti yaklaşık 465 milyon dolar (yaklaşık 4 milyar TL) olan dizinin bu yılın sonlarında veya 2022'nin başlarında ekranlara gelmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, IGN, IndieWire

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU