Seçime kaydolamaması için hastaneye yatırıldığını öne süren Rus muhalif, açlık grevine başladı

Violetta Grudina, "tamamen sağlıklı" olduğunu iddia ediyor

(Reuters)

Eylül'de yapılacak genel seçimlere kaydolmasını engellemek için Kovid-19 hastanesinde kasten karantinaya alındığını öne süren muhtemel Rus muhalefet adayı, pazartesi günü açlık grevi ilan etti.

Hapisteki muhalefet lideri Aleksey Navalni'nin arkadaşı Violetta Grudina, The Independent'a yaptığı açıklamada, haziran ortalarında gerçekten de Kovid hastası olduğunu, ancak Kuzey Rusya'daki Murmansk'ta bir mahkemenin temmuz ayı başlarında hastaneye yatırılmasına karar verene kadar iyileştiğini ve testinin negatif çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grudina, "Bu cezalandırıcı tıp" dedi:

Bir kozmonotun yaşamsal değerlerine sahibim ve tamamen sağlıklıyım. Ancak ayan beyan çok hasta olanların yanında tutuluyorum. Bu alçaklık.

Muhalif isim karantina kararının tek amacının, 4 Ağustos'taki son kayıt tarihi geçene kadar hastanede tutulması olduğunu ifade etti.

Doktorlar "onunla konuşmayı reddetti" veya önemli kayıt belgelerini seçim makamlarına teslim etmedi. Grudina, "tıbbi yardım almadığını" ve test bile yapılmadığını söyledi.

Muhtemel aday, dışarıdan kendisine gönderilen paketlerin de kaybolduğunu öne sürdü. Bu paketlerin bazılarında yiyecek, bazılarındaysa avukatlarından gelen anahtarlar ve belgeler vardı.

"Başhekim kayıt belgelerini yerel seçim komisyonuna teslim etti," diyen Grudina, "Ama onlar kendi belgeleriydi" diye ekledi.

Hastanenin başhekimi Arkadi Amozov bağımsız aday olarak yarışmasına karşın, daha önce önseçimlerde Vladimir Putin'in iktidardaki Birleşik Rusya partisinin temsilcisi olarak kampanya yürütmüştü.

Grudina'nın Murmansk'ın 9. bölgesinden yerel seçimlere katılmak için yaptığı pek mümkün görünmeyen girişimi, en başından beri zorluklarla çevrelendi. Aday olma niyetini 9 Nisan'da açıkladığından bu yana seçim büroları önce yağmalandı, daha sonra kimliği belirsiz silahlı kişilerce ateş açıldı, evi bir kundaklama saldırısının hedefi oldu ve yardımcıları polis tarafından gözaltına alındı.

 

 

Navalni'nin arkadaşı ayrıca, nefret mektuplarına ve LGBT+ aktivisti geçmişinden özel olarak bahseden Kremlin yanlısı televizyon kanalı NTV'nin saldırısına maruz kaldı.

Grudina, Sovyet sonrası Rusya tarihinin en sıkı denetlenen seçimlerine kaydolmaya çalışma kararına dair yaptığı yorumda, katılma yönünde "zorunluluk" hissettiğini ifade etti.

Örgütleri aşırılık yanlısı diye yasaklansa bile Grudina'nın, akıl hocası Aleksey Navlani'yle ilişkisini kesmeye hiç niyeti yok.

Muhtemel aday, "Bir adayın seçim belgelerini Kovid hastanesinden hazırlaması bir ilk olmalı" dedi:

İşlerin nasıl sona ereceği hakkında hiçbir fikrim yok ama bu zaten şimdiden siyasi tarihin en absürt seçim kampanyası halini aldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU