Perinçek, Erdoğan'ın KKTC'de verdiği külliye müjdesini eleştirdi: Hayal kırıklığı

Erdoğan'ın KKTC'de verdiği külliye müjdesine tepki gösteren Perinçek, "Burada büyük bir gaf var. Bu büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Asıl hayal kırıklığı KKTC'yi devlet olarak tanıtmaya dair bir stratejinin olmaması" dedi

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs'ta verdiği külliye "müjdesine" tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabından Aydınlık gazetesine yaptığı açıklamaları paylaşan Perinçek, Erdoğan'ın külliye müjdesini "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.

Perinçek, paylaşımında, "Maalesef hükümetimizin #KKTC stratejisi yok ve müjde bir hayal kırıklığı oldu. 1- Müjde, KKTC'nin devlet olarak tanıtılmasıyla olur. 2- Strateji, Asya'nın ortak çıkarları temelinde kurulur. 3- Rusya, Çin, İran ve Türk Keneşi ülkeleri KKTC'yi hemen tanır. Peki ABD tanır mı?" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek’in Aydınlık gazetesinde yer alan açıklamalarında ise şunları kaydetti:

Burada büyük bir gaf var. Bu büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Asıl hayal kırıklığı KKTC'yi devlet olarak tanıtmaya dair bir stratejinin olmaması. Vatan Partisi'nin siyasetleri uygulansaydı BMGK'dan kınama kararı çıkmazdı. Aylardan beri Abhazya KKTC'nin kapısını çalışıyor. Abhazya Meclisi, KKTC Meclisi'ni ziyaret etmek istiyor. Abhazya yaptığımız ziyarette bir ortak bildiri yayınladık. O ortak bildiriyle Abhazya devletinin KKTC'yi tanımasını sağladık. Eğer Abhazya KKTC'yi ziyaret etseydi BMGK'dan o karar çıkmazdı. Türkiye'nin ve KKTC'nin BMGK'ya vereceği cevap, Abhazya devletini karşılamak olmalıdır. Vatan Partisi KKTC ve Doğu Akdeniz için dostluk planını anlattı. O planda Karabağ'ın kurtarılması, Kırım'ın Rusya'ya ilhakının kabul edilmesi, Abhazya'nın ve KKTC'nin tanınması vardı. Kırım'ı Amerikan üssü yaparsanız Türkiye'ye yönelen namlulara bir namlu daha eklersiniz. Gürcistan uğruna Abhazya'yı feda etmeyeceksiniz. Abhazya dostluk getiriyor. Gürcistan'da Amerikan üssü var. Türkiye'nin Gürcistan'da ve Ukrayna'daki dış politikası Türkiye'ye karşı. Türkiye'nin güvenliği ve ekonomik gelişim Asya ikliminde sağlanabilir. Siz KKTC'yi devlet olarak tanıtmazsanız iki devletli çözüm lafta kalır.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Kuzey Kıbrıs’ta Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine seslenerek daha önce duyurduğu müjdeyi açıklamış ve Kuzey Kıbrıs’a millet bahçesi, parlamento binası ve külliye yapılacağını açıklamıştı.

Erdoğan, ''KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir binası külliyesi var veya parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bina İngilizlere ait gecekondu. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti inşasına yakında başlıyoruz" demişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU