HDP'nin kesin ihracını istediği eski belediye başkanı Özaydın: İddia edilenleri yapacak olsaydım maaş kartımı kadınlara bağışlamazdım

HDP, yerine kayyum atanan Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın’ı hakkındaki iddialar nedeniyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu

Yerine kayyum atanan Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın (solda) / Fotoğraf: Rudaw

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2019'da yerine kayyum atanan Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Nalan Özaydın hakkında parti içinde soruşturma başlatıldığını ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini duyurdu.

HDP: Partimizin ilkelerine aykırı tutum gösterdi

HDP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mazıdağı Belediye Eşbaşkanımız Nalan Özaydın hakkında belediye iş ve işlemlerinde partimizin ilkelerine aykırı tutum göstermesi ve kurulumuza ulaşan bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi sonucunda; belediye eşbaşkanlığı yaptığı dönemde imzasının bulunduğu bazı iş ve işlemlerinde usulsüzlüklere bulaştığı somut bir şekilde tespit edilmiştir.
Özaydın'la ilgili ortaya çıkan durumdan ötürü kendisi ile ilgili disiplin süreci başlatılması kararı verilmiştir. Özaydın 'kesin ihraç' talebi ile HDP Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. Özaydın hakkındaki disiplin süreci tamamlandığında konunun detayları ve sonuçları kamuoyu ile yeniden paylaşılacaktır." 

"Belediye kaynaklarını aile fertlerine aktardı" iddiası

Özaydın, 31 Mart 2019'daki seçimlerden sonra yaklaşık 7,5 ay belediye başkanlığı koltuğunda oturdu ve yerine kayyum atandıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. Koronavirüs salgınının başlamasının ardından testi pozitif çıkan ve 2020 yılının nisan ayında tahliye edilen Özaydın hakkındaki soruşturma, 21 Temmuz'da HDP'nin resmi internet sitesinden duyuruldu.

Independent Türkçe'nin HDP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Özaydın'ın belediyedeki bazı işlemlerde kendisine ve ailesine menfaat sağladığı iddia ediliyor. Ayrıca Özaydın'ın bazı aile fertlerinin iktidarla yakın ilişkide olduğu ve belediye kaynaklarının aile üyelerine aktarıldığı da iddialar arasında. Ayrıca, belediyedeki usulsüzlüklerin, kayyum atandıktan sonra İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından da tespit edildiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili ulaştığımız İçişleri Bakanlığı kaynakları da Nalan Özaydın hakkındaki soruşturma sürecinin sürdüğünü ve detaylı bilgi veremeyeceklerini ifade etti.

Özaydın: Usulsüzlüklere imza atacak olsaydım maaş kartımı kadın kooperatifine bağışlamazdım

Hakkındaki soruşturmayla ilgili ilk kez konuşan Özaydın ise, iddiaları reddederek, inceleme sürecinin sonunda aklanacağına inandığını belirtti. 

Özaydın, şu açıklamayı yaptı:

Disiplin kuruluna sevk edildiğim doğrudur. Hakkımdaki iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Sadece 7 ay belediyede kaldık. Bu süre zarfında yaptığımız işler ortada. Usulsüzlüklere imza attığım iddialarını kabul etmiyorum. Ne ben ne de belediyede beraber çalıştığım ekibim böyle bir şey yapmıştır. Disiplin kuruluna sunacağım yazılı savunma ve vereceğim sözlü savunmamda gerçeklerin ortaya çıkacağı inancındayım.
Usulsüzlüklere imza atabilecek bir kadın olsaydım Mazıdağı'nda, ilçenin kadınlarıyla kurduğumuz kooperatife kendi irademle 7 ay boyunca maaşımı bağışlamaz, maaş kartımı vermezdim.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU