Gazeteci Musab Yousef, ırkçı saldırıya maruz kaldı

“Bu ülkeyi sevdim, emeğimden verdim, insanları, kültürü, yerleri, her şeyini sevdim ve hep iyi olsun diye gönlümce çalıştım çabaladım. Bütün bunlara karşı dün ırkçılıkla darp edildim 3 kişi tarafından”

Gazeteci Musab Yousef yemek yemek için gittiği Baruthane Pilavcısı'nda bir çorba içip hesabı vermek istedi. Ardından garsonlar tarafından 'sen 2 çorba içtin' sözleriyle karşılaştı. 2 adet çorba parasını vermek istemeyen Yousef 3 garson tarafından hakarete uğrayıp darbedildi.

Filistinli mülteci bir ailenin çocuğu olarak Ürdün'de doğan Musab Yousef, sosyal medya yaptığı paylaşımda "Bu ülkeyi sevdim, emeğimden verdim, insanları, kültürü, yerleri, her şeyini sevdim ve hep iyi olsun diye gönlümce çalıştım çabaladım. Bütün bunlara karşı dün ırkçılıkla darp edildim 3 kişi tarafından. 'Burası senin ülken değil defol git' dedi garson. 'Bu ülkeye gelip bunu yapamazsın' dedi diğer bir garson. 'Aynen ya git buradan' diğeri de. Yaptığım şey köpeğimle İngilizce komut konuşuyordum. İçtiğim 1 mercimek çorbasının 2 katını ödemek istemediğim ve kameraya bakın dediğim için sinirlendiler veya iyi Türkçe konuştuğum için. Bilemedim sebep arıyorum aslında ama bu işte büyük ırkçılık ayrımcılık ve nefret kokusu var" dedi.

BDS Türkiye, (Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi) de sosyal medya hesabından saldırıyı kınadı: "Filistinli dostumuz ve eski çalışma arkadaşımız Musab Yousef'in İstanbul Kurtuluş'ta "Baruthane Pilavcısı" isimli işletmenin çalışanları tarafından uğradığı yabancı düşmanı saldırıyı kınıyor, Musab'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU