Çocuk bakım kuruluşundan ebeveynlere tavsiye: Bebeğinizin bezini değiştirirken önce ondan izin alın

"Siz bebek olsaydınız, bezinizin nasıl değiştirilmesini isterdiniz?"

Kuruluşun internet sitesinde yer alan yazıda ebeveynlerin bebekleriyle işbirliği içinde olması gerektiği belirtildi (Pexels)

Avustralya'da bir çocuk bakım kuruluşu, ebeveynlerin bebeklerinin altını değiştirirken onlardan izin alması gerektiğini söyledi. 

Sidney, Melbourne ve Brisbane'de 75'ten fazla erken dönem eğitim merkezi işleten Only About Children adlı kuruluş, ebeveynlere sıradışı bir tavsiyede bulundu.

Kuruluş, internet sitesinde yayımlanan bir yazıda "Bebek bezi değişiminde en önemli şey yeni bir bez değil, bebekle ebeveyni arasında paylaşılan güzel duygulardır. Önemli olan ilişkidir" ifadeleri yer aldı. 

Metinde anne babalar "saygılı bez değiştirmeye" davet edilirken, ebeveynlerin "Siz bebek olsaydınız, bezinizin nasıl değiştirilmesini isterdiniz?" diye empati göstermesi gerektiği de belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böyle bir yaklaşımın bebeğin bireyselliğini ve bağımsızlığını geliştireceğinin savunulduğu tavsiye yazısında, çocuk sahiplerine bez değiştirirken tüm dikkatlerini bebeklerine vermeleri de önerildi. 

Yazıda "Çocuklarımız acele ettiğimizde ya da dikkatimiz dağınık olduğunda bunu hissederler ve bu da onları gergin yapabilir" dendi.

Öte yandan, ebeveynlerin bez değişimi sırasında bebekleriyle iletişim kurarken "Ağlama" veya "Sus bakayım" demek yerine "Sinirlenmeni anlayabiliyorum" ya da "Kızman gayet normal, bir sorun yok" gibi ifadeler kullanmasının daha yerinde olacağı belirtildi. 

Nisanda ABD'de bir anne, bebeğine rıza göstermeyi öğrettiği TikTok videolarıyla viral olmuştu. Videolarda anne çocuğuna bezini değiştirmesini isteyip istemediğini de soruyor ve kendisinden izin alıyordu.



Independent Türkçe, 7 News, Times Now News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU