Babacan'dan göçmen yorumu: Bazı partiler çıkacak, 'Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler

Babacan, “Türkiye’nin Suriye’de herkesle konuşuyor olması ve Suriye’nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor” dedi

Fotoğraf: AA

Son günlerde yasadışı yollardan Türkiye’ye gelen Afganlarla birlikte yeniden konuşulmaya başlanan göçmenler konusu, Hatay'da bir dizi ziyarette bulunan DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın da gündemindeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkelerinde barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa Suriyelilerin dönmek gibi bir şansının olmadığını dile getiren Babacan, bir vatandaşın “Suriyelilere yeni tavizler verilmesi durumunda Antakya’nın çok ciddi güvenlik ve terör sorunları yaşayacağı kanaatindeyim” sözleri üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

Suriye’de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye’ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz. Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, ‘Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz’ diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye’de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor

“Suriyelilerin çözümü Suriye’de” diyen Babacan, “Önce Suriye’de barış ve istikrarın hakim olması için Türkiye’nin çözümlerin parçası olması gerekiyor. Türkiye şu anda sorunların parçası. Suriye’yle ilgili strateji olmalı. Türkiye’nin Suriye’de herkesle konuşuyor olması ve Suriye’nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor. Suriye’de barış ve istikrar ancak böyle sağlanır” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU